Насловна Најновије Обиљежена 31 година од формирања Невесињске бригаде (ФОТО)

Обиљежена 31 година од формирања Невесињске бригаде (ФОТО)

189
0

У Невесињу је обиљежена 31 година од формирања, једне од најелитнијих јединица ВРС, Невесињске бригаде. Имала је немјерљив допринос у одбрани Невесиња, Источне Херцеговине и стварања Републике Српске.

За слободу свог народа, 479 бораца ове бригаде, дало је животе. Окупљени саборци и породице присјетили су се половине јуна и евоцирали успомене на бригаду одликовану највећим војним признањем – Орденом Немањића.

И након 31 године, сјећања на ратне и тешке дане не блиједе. Тада, млади, голобради и пуни жеље и снаге да бране домове и породице били су припадници чувене Невесињске бригаде.

Невесиње - обиљежена 31 година од формирања једне од најелитнијих јединица ВРС (Фото: РТРС)

Ова бригада једна је од најелитнијих јединица Војске Републике Српске. Чинили су је борци из Невесиња, долине Неретве и чета Билећких добровољаца, махом млади момци.

За слободу свог народс и стварање Републике Српске, животе је положило 479 бораца, а рањено је више од 1.000. Бранили су линију дугу више од 100 километара.

Цвјеће на споменике Слободе и пуковника Новице Глушића положили су представници републичке и општинске делегације, борачке организације и Удружења проистекла из Одбрамбено-отаџбинског рата.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЗапослени у јавној управи очекују повећање плата
Сљедећи текстПотписан уговор о јавној набавци радова на изградњи новог објекта обданишта у Центру III