Насловна Најновије Двадесет година уличног баскета у Палама, најљепша спортска представа одиграће се од...

Двадесет година уличног баскета у Палама, најљепша спортска представа одиграће се од 22. до 25. јуна

280
0

Двадесети по реду, Међународни „FIBA 3×3 Lite quest“ турнир у уличном баскету 2023. биће одржан од 22. до 25. јуна на терену Студентског центра Пале на Корану у конкуренцијама сениора, јуниора, кадета и пионира.

Побједник овогодишњег турнира у сениорској конкуренцији освојиће новчану награду у износу од 4.000 КМ и пут на турнир из серије Challenger у француски град Бордо, док ће другопласирана екипа бити богатија за 1.000 КМ. Екипа која заузме треће мјесто освојиће 300 КМ, а за четврто мјесто предвиђена је новчана утјешна награда од 200 КМ.

Када је ријеч о сениорској конкуренцији, организатори се надају да ће наступити око 25 тимова из неколико европских држава (БиХ, Србија, Црна Гора, Шпанија, Бугарска, Румунија, Пољска, Чешка, Италија…). У конкуренцијама јуниора, кадета и пионира наступиће по 15 екипа, што укупно изности 45 тимова у омладинским категоријама.

Посљедни дан и завршница турнира бити преношени на таласима Арена Спорт канала, једног од највећих спортских медија у регионуа, а сви такмичари биће смјештени у Студентском дому Пале. 

Осим класичног баскета три на три, биће организовани хуманитарно такмичење у шутирању за три поена, такмичење у 3×3 вјештинама, ревијални меч и биће приређене и награде за публику.

Организатор овогодишњег турнира је Удружење грађана “3×3 Више од игре” Пале, генерални покровитељ Општина Пале, спонзори ове спортске манифестације суТуристичка организација Града Источно Сарајево, а технички спонзор је ЈУ Студентски центар “Пале”.

 

ИЗВОРртвис
Претходни текстОбиљежавање Свјетског дана музике данас широм Српске
Сљедећи текстДарко Војводић нови шеф стручног штаба ФК ,,Фамос’’(ВИДЕО)