Насловна Најновије Додик: Српска почаствована посјетом премијера Мађарске

Додик: Српска почаствована посјетом премијера Мађарске

307
0
Република Српска почаствована је посјетом премијера Мађарске Виктора Орбана и делегације из ове земље, рекао је предсједник Српске Милорад Додик на конференцији за новинаре.
 
– Захвалили смо се за подстицај од 100 милиона евра за привреду коју смо добили од Мађарске – рекао је Додик.

Истакао је да је данас потписана заједничка изјава која ће бити основа за развој конкретних послова у оквиру различитих области привреде, енергетике образовања комуникације и саобраћаја као и свега осталог што представља наш заједнички интерес.

Рекао је је да очекује унапријеђење сарадње по свим питањима.

Он је додао да Српска прати оно што Влада Мађарске чини у области демографске политике, гдје се покказује као науспјешнија.

– Желим да се захвалим Орбану на побољшању статуса српске заједнице у Мађарској, која је показала далеко већи степен подршке него неке друге земље – рекао је Додик.

Нагласио је да је важна подршка Орбана.

Додик је рекао да је необично да неко ко долази из земље чланице ЕУ нуди партнерство, равноправност у односима, разговорима, приступима, а да то није надмено и наређивачки.

– Ово је велика посјета пријатеља. Ти ставови нису индиференцирани на начин да се у БиХ у подређен положај стављају Бошњаци или Хрвати. Ово је понуда свима који желе да сарађују и ја тако и разумијем боравак премијера Орбана и његове делегације. Понуда свима, и Бошњацима и Хрватима, понуда и за пројекте, али и за полчитички дијалог – нагласио је Додик.

Предсједник Српске је истакао да је важно што се из прве руке може чути на који ће се начин градити односи, као и да је балканска политика Мађарске нешто што треба Балкану.

ИЗВОРРтрс
Претходни текстВучић након састанка у Бриселу: Срби у веома тешкој позицији и не желе да трпе Куртијев терор
Сљедећи текстЂурђина Каришик најмлађа беба у Рогатици