Насловна Најновије Ноћ била мирна на КиМ, данас наставак протеста

Ноћ била мирна на КиМ, данас наставак протеста

176
0

На Косову и Метохији ноћ је протекла мирно, без инцидената и нових хапшења, а на административним прелазима и даље је забрањен прелазак само камионима са српском робом.

Протести Срба против насиља приштинских власти и хапшења недужних биће настављени данас, а окупљања се очекују у Грачаници, Штрпцу, Ранилугу, као и у општинама на сјеверу Косова и Метохије.

Срби су и јуче протестовали захтијевајући да се забрани улазак нелегално изабраним албанским градоначелницима у општинске зграде у четири општине на сјеверу, да се повуче приштинска специјална јединица РОСУ и да започене процес формирања Заједнице српских општина.

Полиција је покушала да спријечи окупљање Срба у Ранилугу док је у Грачаници био видно повећан број припадника редовне полиције као и РОСУ јединица.

Слична ситуација била је и на сјеверу Покрајине гдје припадници РОСУ јединица и даље бораве у зградама општина у које су насилно 26. маја ушли нелегални градоначелници.

Окупљање Срба у Грачаници јуче су пратили припадници Кфора и Еулекса, док у општинама на сјеверу Косова и Метохије и даље обезбјеђују прилазне путеве општинским зградама не дозвољавајући радницима српских иснтитуција да уђу на своја радна мјеста.

Србину Драгиши Миленковићу из Кишнице код Грачанице јуче је одређен једномјесечни притвор, а његов адвокат Дејан Васић најавио је да ће уложити жалбу на ту одлуку приштинских органа. Он се налази у притворском центру у Подујеву.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСари Лучић сребрна медаља на Европском првенству у Пољској
Сљедећи текстГрадоначелник Ћосић уприличио пријем за ученике генерације основних и средњих школа