Насловна Најновије Спајић ће бити први Србин премијер у Црној Гори од Другог свјетског...

Спајић ће бити први Србин премијер у Црној Гори од Другог свјетског рата

223
0

Уколико буде изгласан за предсједника 44. Владе Црне Горе, Милојко Спајић, лидер покрета „Европа сад“ ће бити први црногорски премијер српске националности након Другог свјетског рата.

Такође, према информацијама портала Пресс, потпредсједник црногорске Владе ће бити и Момо Копривица на приједлог Демократске Црне Горе, који се национално и вјерски декларише као и будући премијер.

Предсједник ПЕС-а је перципиран у јавности политичарем који је близак либералним и евроатлантским вриједностима, који не доводи у питање државност Црне Горе, али такође не крије и да је вјерник Митрополије црногорско – приморске.

Члан предсједништва покрета „Европа сад“ Филип Ивановић демантовао је гласине да су договорени ресори будућих конституената власти и најавио почетак преговора када се прогласе званични резултати.

Са друге стране, свакодневно су се појављивале различите медијске комбинаторике у вези састава будуће Владе, али званичних преговора још увијек нема.

Огласила се неколико пута и Бошњача странка (БС), која је демантовала натписе појединих медија у вези наводних захтјева.

Подсјећамо да је БС остварила историјски резултат на последњим парламентарним изборима, али је ова партија била у најбољој преговарачкој позицији 2016. године, када су одбили понуду тадашњег Демократског фронта (ДФ) да воде цијелу Владу на челу са Ервином Ибрахимовићем.

Међутим, иако нико не открива карте, све је извјесније да ће будућу Владу формирати листа око ПЕС-а, Демократска Црна Гора и партија мање бројних народа.

И даље су непознаница СНП и коалиција За будућност Црне Горе (ЗБЦГ), док ће у опозиционим клупама по свему судећи бити посланици коалиције коју је предводила Демократска партија социјалиста (ДПС) и Грађански покрет УРА.

Извор: Портал Прес

ИЗВОРРтрс
Претходни текстУ Источном Сарајеву почео 14. мото скуп у организацији мото клуба „Ил Парадисо“ (Видео)
Сљедећи текстОдржан Свеепархијски сабор у спомен на Свештеномученике Митрополије дабробосанске (Видео)