Насловна Најновије Извјештај Меморијалног центра Сребреница – мала фабрика мржње према Србима

Извјештај Меморијалног центра Сребреница – мала фабрика мржње према Србима

364
0

Овогодишњи извјештај Меморијалног центра Сребреница, који се тобоже бави „негирањем геноцида у Сребреници“, представља праву малу фабрику мржње према Србима, оцијенила је за Срну новинарка Љиљана Смајловић.

Она истиче да се у том извјештају, сваки српски државник и новинар који осуди злочин над Бошњацима у Сребреници 1995. године аутоматски претвара у „негатора геноцида“, под изговором да није употријебио правну квалификацију тог злочина идентичну оној из Хага.

„Тај бесмислени аршин у `негатора геноцида` претвара и судију Приску Нијамбе из Замбије, која је руководила Међународним трибуналом који је осудио починиоце геноцида у Руанди, али је у Хагу гласала против `геноцида` у Сребреници“, указује Смајловићева.

Она сматра да се извјештај Меморијалног центра Сребреница, изругује српским жртвама.

„Срби `изигравају жртве`, `увећавају жртве` и врше сопствену `виктимизацију`. Већина српских медија стрпана је у исти кош и сви су представљени као произвођачи мржње против Бошњака, јер се не служе хашким квалификацијама злочина“, наводи Смајловићева.

Врхунац лицемјерја је, како истиче Смајловићева, „Одбор за дијалог“, будући да се у извештају препоручује прекид дијалога и комуникације са „негаторима“ геноцида, међу које је, уз водеће српске државнике, новинаре и интелектуалце, угуран и предсједник Хрватске Зоран Милановић.

„Меморијални центар чак захтева, да се сви које је Меморијални центар стигматизовао, изолују од јавности и цензуришу у медијима“, указује Смајловићева.

Меморијални центар Сребреница објавио је 2. августа на свом сајту извјештај, у коме је, како су навели, забиљежено 90 случајева негирања такозваног геноцида од маја 2022. до маја ове године, у објавама медија на интернету и изјавама јавних личности у БиХ, Хрватској, Србији и Црној Гори.

ИЗВОРсрна, фото Федерална ТВ
Претходни текстГрчка: Ухапшени Хрвати пред судијом у суботу, најкасније у недјељу
Сљедећи текстЗа неразвијене и изразито неразвијене општине Влада Српске издвојила 1,5 милиона КМ