Насловна Најновије Уништено више од 150 Хамасових тунела у Гази

Уништено више од 150 Хамасових тунела у Гази

257
0

Израелске одбрамбене снаге /ИДФ/ уништиле су више од 150 подземних тунела и комплекса у Појасу Газе, које користи палестински покрет Хамас, изјавио је војни портпарол потпуковник Џонатан Конрикус.

„Размонтирали смо, већином експлозивом, више од 150 тунела и комплекса /Хамаса/“, рекао је Конрикус на конференцији за новинаре касно синоћ.

Он је додао да је подземна структура „кичма“ Хамасових борбених способности, јер је покрет користи да би се његови припадници скривали и неочекивано излазили на површину.

Војни портпарол је изјавио да је више од 850 камиона са хуманитарном помоћи, ушло у Појас Газе од почетка сукоба између Израела и Хамаса.

„Настављамо да пружамо помоћ у Гази. Не долази из Израела, али ми је олакшавамо. Сваким даном све више камиона улази у Појас Газе. До сада је ушло више од 850 камиона и они превозе храну, лијекове, склоништа, шаторе и привремене настамбе и воду“, рекао је Конрикус.

Према његовим ријечима, ИДФ је у координацији са Египтом, обезбиједио и улазак 12 додатних кола хитне помоћи, која је палестинској енклави донирао Кувајт.

Хамас је 7. октобра покренуо изненадни напад на Израел из Газе, убијајући и киднапујући људе у сусједним израелским заједницама.

Израел је узвратио ракетним ударима и потпуном блокадом Појаса Газе, у којем живи више од два милиона људи. Израел је 27. октобра покренуо велику копнену акцију у Гази, са циљем да елиминише Хамас и спаси таоце.

ИЗВОРСрна - РИА Новости, фото Tportal
Претходни текстУхваћен лав који је побјегао из циркуса
Сљедећи текстПисмо америчком сенату и конгресу: Бих је уточиште радикалних исламиста