Насловна Најновије Деветогодишња Уна из Чачка ошишала се, а косу донирала како би се...

Деветогодишња Уна из Чачка ошишала се, а косу донирала како би се за дјецу обољелу од рака направиле перике

222
0

 Да у дјеци, иако су мала, може да куца веома велико и племенито срце на најбољи начин и на свом личном премеру показала је деветогодишња Уна Јовановић, ученица ОШ „Танаско Рајић“ у Чачку.

Сасвим случајно су она и њена мајка чуле да се коса може донирати како би се за децу оболелу од рака направиле перике, и ова девојчица није се ниједног тренутка размишљала. Одлучила је да ошиша своју дугу косу и све то донира.

– Фризерка ме је питала да ли желим, одмах сам рекла да. Морало је минимално 15 центиметара дужине да се ошиша и прихватила сам. Ни најмање ми није било жао косе. Срећна сам што на тај начин могу бар мало да помогнем деци која се боре са тешком болешћу, рекла је Уна за РИНУ.

Највећа подршка овој хуманој девојчици у овој акцији била је мајка Мирјана, која истиче да је поносна на одлуку своје кћерке коју је сама донела.

Овај Унин пример могао би да послужи као мотивација девојчицама, али и одраслим женама које скраћују своју косу, да се такође распитају код својих фризера и донирају је како би се од природне косе направиле перике за особе оболеле од најтежих болести.

Лијеп и битан гест, који може измамти осмех на лице, јер многи који се боре знаће да у тој борби нису сами.

ИЗВОРРИТА
Претходни текстТенисери Србије без специјалне позивнице за групну фазу Дејвис купа наредне године
Сљедећи текстРепубличко такмичење „Мисли мине“ 27. октробра на Палама