Насловна Најновије Дневни центар ускоро у Требињу

Дневни центар ускоро у Требињу

135
0
ТРЕБИЊЕ, 24. ЈАНУАРА /СРНА/ - Дом пензионера у Требињу покренуо је иницијативу за ревитализацију Дневног центра за старе особе у оквиру постојећег Дома пензионера.

Дом пензионера у Требињу покренуо је иницијативу за ревитализацију Дневног центра за старе особе у оквиру постојећег Дома пензионера, рекао је Срни директор Дома пензионера Рајко Ћапин.

Ћапин је навео да је о овој идеји упознат и градоначелник Требиња Мирко Ћурић и Градска управа ће учествовати у реализацији пројекта. 

„Наредних дана ћемо заједно конципирати како у потпуности тај дневни центар треба да изгледа, циљ је да га учинимо прилагодљивијим за све суграђане, а прије свега за оне који гравитирају Дому пензионера, становницима насеља Хрупјела и Горица“, рекао је Ћапин. 

Он је додао да су сада у фази организације и конципирања пројекта како би биле задовољене потребе суграђана старије животне доби. 

„Посједујемо изванредан простор, осунчан и услован, а планирано је да у сарадњи са градом Требиње буде опремљен адекватним мобилијаром. Наши суграђани имаће дивно мјесто за дружење и слободно вријеме, да кроз друштвене игре, али и креативност, открију и надограде таленте које посједују“, нагласио је Ћапин. 

Он је истакао да је циљ уљепшати живот особама у трећој животној доби. 

„Главни циљ је очувати њихове менталне способности, како би својим знањем, дугогодишњим радним искуством допринијели да и ми научимо много од њих и учинимо тај Дом активном заједницом“, рекао је Ћапин. 

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је Срни да је идеја веома добра и да ће је Градска управа подржати финансијски и мобилијаром. 

„У центру града већ постоји простор гд‌је се окупљају старије особе из цијелог града, па сматрамо да би добро било да и становници највећих насеља, Горица, Хрупјела и Виногради у Дому пензионера имају просторију за њих, али и за све остале из града, како би што више времена проводили у друштву“, истакао је Ћурић. 

Он је позвао све пензионере, али и остале особе старије доби, које сматрају да би добро било да у том простору нешто раде и привређују, да стекну неки приход, кроз одређене рукотворине, или нешто слично, да се јаве Градској управи, Дому пензионера или Центру за социјални рад. 

„Расположени смо за све, на услузи смо, надамо се у наредних два до три мјесеца да ћемо све урадити да буде у функцији та просторија у Дому пензионера. Нешто већ постојећег инвентара даћемо на располагање“, рекао је Ћурић. 

ИЗВОРСрна
Претходни текстМоника Селеш поручила Ђоковићу: Вољела бих да смо играли у дублу у истој ери
Сљедећи текстОбјављени конкурси за награде „Златна сова“ и „Совица“