Насловна Најновије У Српској туризам у експанзији

У Српској туризам у експанзији

248
0

За првих 11 мјесеци прошле године, оборен је рекорд по броју туриста у Српској из 2022. године тако да се може закључити да је туризам у експанзији. 

Раст од око 80.000 ноћења у односу на 2022. годину и ту је подигнута степеница више за ову годину у којој се желе премашити бројке из 2023. године, истакао је у Јутарњем програму Радија Источно Сарајево Денис Шулић министар трговине и туризма Републике Српске.

– Протекла, 2023. година је оборила рекорд по броју посјета и ноћења у Српској – навео је Шулић и додао да је потребно и смањити сиву зону у туризму.

Боравишна такса се користи за промоцију Српске, зато је потребно унаприједити ту област.

– Имали смо и значајан број контрола у угоститељству, написано је велики број казни. Првенствени циљ Министарства трговине и туризма јесте да се људи у Српској осјећају угодно и да буде смањена огромна сива зона која је и даље присутна у овом сектору – истакао је Шулић.

Шулић је у Јутарњем програму Радија Источно Сарајево истакао да се код нас као и у осталим земљама региона, послодавци сусрећу са недостатком кадрова у угоститељству, али и знања и искуства у тој области, што је потребно промијенити.

– Потребно је едуковати радну снагу, унапријеђивати инфраструктуру али и законске прописе. Много тога можемо понудити како нашим грађанима тако и туристима – навео је Денис Шулић, министар трговине и туризма Републике Српске.

Када је у питању број ноћења и атрактивност туристичке понуде, према Шулићевим ријечима ту предњаче Бањалука, Источно Сарајево са посебним освртом на Јахорину и југ Српске, Требиње.

 

 

 

 

ИЗВОРртвис
Претходни текстЂоковић започео 411. недјељу на првом мјесту АТП листе
Сљедећи текстМуса одустао од окупљања пред Судом БиХ