Насловна Најновије Равна планина међу најбоље оцјењеним скијалиштима у Европи

Равна планина међу најбоље оцјењеним скијалиштима у Европи

253
0

Истраживање које је спровела компанија СпортсЦовер Дирецт управо је открило најбоље оцијењена скијашка одмаралишта у Европи, а два из Босне и Херцеговине нашла су се на листи.

Студија коју је спровела осигуравајућа компанија за зимске спортове СпортсЦовер Дирецт анализирала је различите метрике са скиресорт.инфо, укључујући факторе као што су цијена дневне ски карте, просјечне оцјене посјетитеља, број ски лифтова, највећу надморску висину, дужину стаза, просјечне цијене хотела и број хотела у кругу од 10 километара.

Ravna planina - Turistička organizacija opštine Pale

Метрици су додијељене различите тежине, с посебним нагласком на звјездице и цијене хотела у близини. Одмаралиште Алеко у Бугарској, заузело је прво место с оцјеном од 74,2 од 80 што се приписује његовој приступачности са 197 оближњих хотела, висинском разликом од 740 метара и приступачном дневном пропусницом за одрасле у просеку од 26 еура.

Након тога, одмаралиште Страја у у Румунији осигурало је другу позицију са резултатом 72 од 80. Посјетиоци Страје могу очекивати ​​да ће платити око 26 еура за дневну карту за одрасле.

Ski centar Ravna Planina – Mjesto gdje počinje zabava!

Равна планина у Босни и Херцеговини заузела је треће мјесто са оцјеном 71,8 од 80. Описано као “популарно међу почетницима”, 86 посто сматра да су стазе “лаке”, а “приступачна дневна карта за одрасле од само 15 еура чини је атрактивним избором”.

На четвртом мјесту је Златибор у Србији, а прати га Колашин у Црној Гори.

Шеста најбоља скијашка дестинација је Банско у Бугарској, а на седмом мјесту се нашла још једна планина из БиХ – Игман. Игман је описан као мјесто које нуди приступачну дневну цијену ски лифта од 21 еуро за одрасле и описан је као добар избор за искусне скијаше.

С оцјеном 68,1 одмаралиште Цеузе 2000 у Гапу, Француска, заузима осмо мјесто. Маврово у Сјеверној Македонији је на деветом мјесту, а топ 10 заокружује одмаралиште Алпе ду Гранд-Серре у Ла Мортеу у Француској.

Ski centar Ravna Planina – Ski centar Ravna Planina

Коментаришући популарност зимског одмора и начин одабира праве дестинације, Сеан Валсх, шеф маркетинга у СпортсЦовер Дирецту, нагласио је задивљујућу мјешавину узбудљиве авантуре на отвореном, сњежних планинских пејзажа и живахне апрес-ски културе.

Нагласио је важност разматрања фактора као што су ниво вјештине, терен, надморска висина, садржаји и приступачност приликом одабира одмаралишта, осигуравајући незаборавно и угодно искуство усред сњежних врхова и узбудљивих падина.

ИЗВОРсрна
Претходни текстТО Града Источно Сарајево добила „Специјално признање за допринос очувању и развоју туризма у Републици Српској“ (Фото)
Сљедећи текстНаграда Момо Капор – четири романа у ужем избору