Насловна Најновије Вулин: Санкције један од преосталих механизама притиска на Србе

Вулин: Санкције један од преосталих механизама притиска на Србе

111
0

Пошто је Хашки трибунал престао да постоји, санкције су један од преосталих механизама притиска на Србе, оцијенио је сенатор Републике Српске Александар Вулин.

Вулин је рекао да се стабилност у БиХ подрива нападима на Републику Српску, а мир се подрива покушајима да се Срби прегласају као 1990. и 1991. године и оставе без права да одлучују о себи.

– Председник Сједињених Америчких Држава заклетву полаже стављајући руку на Библију, а не на Талмуд, Куран или Будистичке свитке и то није дискриминација, али када Срби као свој дан прослављају 9. јануар, када је и Свети Стефан, онда је то дискриминација и повод за санкције – истакао је Вулин у изјави за Срну након што је Америка увела санкције сарадницима предсједника Републике Српске који су учествовали у организацији прославе Дана Републике Српске.

Он је рекао да „Србина кога претња или увођење санкција натерају да престане да се бори за ‘Српски свет’ и за идеал уједињења Срба, и није Србин и није достојан борбе својих предака и живота својих потомака“.

Канцеларија за контролу стране имовине америчког Министарства финансија увела је јуче санкције генералном секретару и савјетнику предсједника Републике Српске Јелени Пајић Баштинац и Браниславу Окуки, те предсједавајућој Вијећа народа Српске Сребренки Голић, јер су, како је наведено, организовањем и обиљежавањем Дана Републике Српске, 9. јануара ове године „подривали мир и стабилност у БиХ“.

ИЗВОРртрс
Претходни текстЦвијановић актерима на међународној сцени: Инструменте реалполитике замијенити преговарачким процесом
Сљедећи текстБенцун: Веома садржајна дискусија на Дипломатској академији у Бечу