Насловна Најновије Цвијановић у Бакуу са Франсисом о ставовима и позицији Српске

Цвијановић у Бакуу са Франсисом о ставовима и позицији Српске

103
0
Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић састала се данас на маргинама 11. Баку Глобал Форума са предсједником 78. засједања Генералне скупштине Уједињених нација Денисом Франсисом којег је упознала са ставовима и позицијом Републике Српске у погледу актуелних прилика у БиХ.

Током разговора, Цвијановић је истакла оприједијељеност институција Републике Српске и њених легитимних представника еворопском путу, уз досљедно поштовање Дејтонског мировног споразума и Устава БиХ.

Нагласила је да је дијалог и договор демократски изабраних представника народа, од суштинског значаја за напредак БиХ, те истакла да страни интервенционизам и наметање одлука неизабраних представника међународне заједнице није у складу са демократским принципима и владавином права и не доприноси очувању политичке и институционалне стабилности БиХ.

У погледу сазнања о представљању нове Резолуције о Сребреници, српски члан Предсједништва БиХ информисала је предсједника 78. засиједања Генералне скупштине УН-а да у Предсједништву БиХ не постоји јединствен став нити сагласност о овом питању, истичући да се активности те врсте сматрају унителарном акцијом појединих етничких групација, које у суштини желе да се обрачунају са Републиком Српском.

Саговорници су овом приликом размијенили мишљења и другим актуелним политичким и економским темама, те заједничким правцима дјеловања у циљу одрживог напретка у земљи и шире, као и превазилажењу глобалних изазова са којима се сусреће савремени свијет.

ИЗВОРртрс
Претходни текстДодик: Бореновић не треба да брине за СНСД; Лакше је измишљати лажи него радити
Сљедећи текстОпштина Источно Ново Сарајево: Потписан уговор о јавној набавци радова на реконструкцији парка „Гаврило Принцип“ (Фото)