Насловна Најновије Ћосић: Могућа рјешења за рад недјељом – скраћено или двократно радно вријеме...

Ћосић: Могућа рјешења за рад недјељом – скраћено или двократно радно вријеме (ВИДЕО)

260
0
Могућа рјешења за рад недјељом су скраћено или двократно радно вријеме, изјавио је предсједник Савеза општина и градова Републике Српске Љубиша Ћосић, гостујући у Јутарњем програму РТРС-а.
 
Ћосић је истакао да свака локална управа и самоуправа одлучује сама за себе.
 
– Не постоји закон, о томе треба да расправља скупштина Града Бањалука – рекао је Ћосић, коментаришући то што су чланови Српске демократске странке у Бањалуци јуче предали петицију са 1.300 потписа грађана за иницијативу „Стоп радној недјељи“ у Градску управу.
 
– Добар дио локалних заједница учинио је то на некој половичној бази, односно скраћеним радним временом. Најбоље је да се ради до 12.00 или 14.00 часова и да се дозволи да неки маркети раде 24 часа. Нисмо ми толико развијено друштво да бисмо дозволили да се привредна активност сведе на најнижи могући ниво. Штету сносе и послодавци и запослени. Не смијемо дозволити да се привредни живот и један дан сведе на минимум или да га нема – оцијенио је Ћосић.
 
Ћосић је поручио да разумије и позицију запослених.
 

– Изводљиво је да послодавац регулише и награђује оног који скраћено ради недјељом. Ако послодавци размишљају о профиту, они морају мислити и о томе да запослени буду награђени. Радника који ради недјељом, послодавац треба да награди бонусом на плату и опцијом да има краће радно вријеме током седмице – закључио је Ћосић.

ИЗВОРртрс
Претходни текстОрбан: Европа у средњој фази припреме за рат са Русијом
Сљедећи текстУ Ректорату УИС у уторак и сриједу састанак “Хокинг“ тима