Насловна Најновије ОЦ Јахорина: Развој планинских центара уз поштовање стандарда заштите животне средине

ОЦ Јахорина: Развој планинских центара уз поштовање стандарда заштите животне средине

71
0

На састанку о развоју планинског туризма уз поштовање стандарда заштите животне средине, који је одржан у оквиру Свесрпског сабора, истакнута је потреба за већом сарадњом ресорних министарстава и привредних субјеката како би раст сектора био у складу са домаћим и међународним стандардима, саопштено је из Олимпијског центра „Јахорина“.

Директор овог центра Дејан Љевнаић рекао је да су се учесници састанка сагласили да је интеграција еколошких стандарда кључна за очување природних љепота планинских области и одрживи развој туризма.

Љевнаић је истакао да се, осим у прелијепу природу, мора највише улагати у људе и знање.

Он је указао да туризму треба приступати плански, а не стихијски, те да је посебно важно улагати у дјецу кроз ски-кампове, како би створили нове скијаше, те их одвојили од компјутера и мобилних телефона.

– Повео сам акцију „Буди дијете Јахорине – 1.000 скија за нашу дјецу“, која укључује едукацију за младе скијаше. Презентовао сам магазин „Опен Балкан ски Ју магазин“ који прати 500.000 скијаша, и истакао потребу да се смање цијене како бисмо задржали скијаше у земљи, јер ће у супротном отићи у иностранство. Указао сам и на потребу да свака туристичка дестинација има свог управљача – рекао је Љевнаић.

Он је истакао да је изузетно поносан на правац у којем се развија Стара Планина, захваљујући напорима Горана Караџића, и на рад Министарства туризма Србије.

– Радује ме што Јавно предузеће „Скијалишта Србије“ и Национални парк Копаоник добро обављају свој посао, штитећи животну средину за будућа покољења – рекао је Љевнаић.

На састанку је наглашена важност помирења и поштовања у региону.

– Сви смо дио једног региона, једног тржишта, и желим да све ски-центре увежемо у јединствени ски-пас – рекао је Љевнаић.

Састанак је одржала помоћница министра туризма и омладине Србије Дуња Ђенић, а присуствовали су и представницима Националног парка „Копаоник“, те јавних предузећа „Скијалишта Србије“ и „Стара Планина“. 

ИЗВОРСрна
Претходни текст„Један народ, један Сабор. Србија и Српска“
Сљедећи текстПорука Лаврова Свесрпском сабору: Руси и Срби раме уз раме пружали отпор непријатељу