Насловна Најновије У Требиње вечерас допутовало 46 дјеце са Косова и Метохије

У Требиње вечерас допутовало 46 дјеце са Косова и Метохије

359
0

У Требиње је вечерас допутовало 46 дјеце из мјеста Штрпце са Косова и Метохије, који ће у најјужнијем граду Српске провести седам дана.

Дјецу с Косова и Метохије дочекали су требињски малишани који ће их угостити, родитељи, те представници Градске управе.

Начелник градског Одјељења за културу Слађана Скочајић рекла је новинарима да је стигло 30 дјечака и 16 дјевојчица, те да је град припремио добар програм за њих.

Она је навела да ће током седмодневног боравка дјеца посјетити градске базене, излетиште Убла, а имаће прилику да погледају позоришну представу, филм.

„Посјетиће наше културне установе Музеј и Народну библиотеку. Важно је да постоји добра воља и жеља за спајањем људи из Републике Српске и Србије, а Косово и Метохија је на посебном мјесту“, рекла је Скочајићева.

Саша Лакић, који је други пут угостио дијете из јужне српске покрајине, каже да му је задовољство да помогне и да је то искуство одлично.

Директор Основне школе „Стаја Марковић“ из Штрпца Чедомир Николић рекао је новинарима да су ђаци стигли у пратњи наставника, те је захвалио дјеци и наставницима, али и граду Требињу који су омогућили седмодневни боравак у Републици Српској.

Дјеца су стигла у оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“.

ИЗВОРSrna
Претходни текстЕмисија „Пулс града“, 22.6. (Видео)
Сљедећи текстУ Вишеграду почео Међународни фестивал фолклора