Насловна Најновије Власник стрељане у Београду осуђен на пет мјесеци кућног затвора

Власник стрељане у Београду осуђен на пет мјесеци кућног затвора

67
0

Виши суд у Београду превоснажно је осудио на пет мјесеци кућног затвора, власника теретане у којој је малољетни починилац масовног убиства у Основној школи „Владислав Рибникар“ чији су инцијали К.К., учио да пуца.

Виши суд у Београду прихватио је споразум који су склопили Више јавно тужилаштво и власник стрељане чији су иницијали Р.И. и он је проглашен кривим за кривично дјело давање лажног исказа, саопштено је из Суда.

Он ће казну издржавати у просторијама у којима станује и које не смије напуштати, осим у случајевима прописаним законом који уређује извршење кривичних санкција и то без примјене електронског надзора.

Јавни тужиоци, окривљени и његови браниоци, одрекли су се права на жалбу против ове одлуке.

Тужилаштво је раније оцијенило да је Р.И. на суђењу 21. јуна, дао истинит исказ који је у складу са осталим предложеним доказима.

У овом предмету суђење се наставља родитељима дјечака и инструктору те стрељане.

Владимир Кецмановић осумњичен је да је тринаестогодишњег сина водио у стрељану и учио га да пуца, али и да није адекватно држао оружје у кући.

Дјечакова мајка, Миљана Кецмановић, оптужена је за оружје, јер је њен ДНК пронађен на чаури у учинионици, у којој је масовно убиство почињено.

Инструктор стрељане Н.М. терети се, такође, за давање лажног исказа.

Slobodna Dalmacija - Prva presuda za masakr u Beogradu! Odvjetnici vlasnika  streljane nisu se žalili na kaznu, koliko će dobiti roditelji?

У Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду, 3. маја прошле године, тадашњи ученик седмог разреда чији су иницијали К.К., убио је девет ђака и чувара.

С обзиром на то да је у тренутку извршења убиства имао 13 година, он је кривично неодговоран.

ИЗВОРсрна, фото илустрацијаВ
Претходни текстВласеница: Одржан Меморијални турниру у фудбалу „Миливоје Мишо Савић“, РТВИС 04.07.’24. (ВИДЕО)
Сљедећи текстАмиџић: Усвојена и одлука о расподјели средстава РАК-а