Насловна Најновије Додик: За Србе мир је једина опција, али то не значи да...

Додик: За Србе мир је једина опција, али то не значи да се нећемо бранити (ВИДЕО)

86
0
За Србе мир је једина опција, али то не значи да се нећемо бранити, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик на обиљежавању страдања Срба Средњег Подриња и регије Бирач.
 

– Хвала вам што на овај начин не дозвољавамо да се заборави, јер други желе да то тако буде, Да нестане сјећање на страдале Србе – истакао је Додик.

Додао је да су Србе највише убијали, на њихове највеће празнике.

– Увијек су у нама видјели кривце. Зар је кривац био дјечак који се у своје село вратио по свог пса, па га заклали? Након 27. година његово тијело је пронађено у масовној гробници. За убиство дјетета ниједна казна није довољна, а камо ли десет година. Многи нису дочекали ни такво признање. Мало је кућа у Подрињу, које у протеклом рату нису завијали у црно. Нису бирали, све је ишло по реду, онако како су злочинци хтјели. Упадали су у село, палили, њихове комшије, које су имале усађену мржњу према Србима, не само да их убију, него да своју мржњу испоље на њима – додао је Додик.

Додао је да је Свесрпски сабор прекретница у свему, те да није било предсједника Србије Александра Вучића, на овом плану се ништа не би десило.

– За нас Србе мир је једина опција, али то не значи да се нећемо бранити – упозорава Додик.

Напомиње, да данас Срби и у Републици Српској и Србији, треба да се окупе око Вучића, те да полако, али жустро реагујемо на догађаје.

 
 
ИЗВОРртрс
Претходни текстРТ и Касиндо убједљиви у групи А Петровданског турнира у малом фудбалу “Трново 2024”
Сљедећи текстРуководство општине Источна Илиџа одржало састанак са представницима Дома здравља – Нагомилане проблеме хитно рјешавати!