Насловна Најновије Хапшења у Граничној полицији, замјеник директора СИПА Зоран Галић побјегао у Хрватску...

Хапшења у Граничној полицији, замјеник директора СИПА Зоран Галић побјегао у Хрватску (ФОТО/ВИДЕО)

176
0
Помоћник командира Јединице Граничне полиције Требиње Благоје Миловић и држављанин БиХ и Хрватске Ивица Баго ухапшени су због сумње на организовани криминал и друга кривична дјела, док је замјеник директора СИПА Зоран Галић побјегао у Хрватску, саопштено је из Тужилаштва БиХ.
 

Миловић и Баго ухапшени су јуче по наредби Тужилаштва БиХ због кривичних дјела организовани криминал, недопуштен промет акцизних производа, злоупотреба положаја или овлаштења и других, а истрагом је обухваћен и Галић због примања дара и злоупотребе положаја у периоду док је био директор Граничне полиције БиХ.

Такође, постоје основи сумње да је за сада непознато лице из наведених институција укључених у истрагу Галић доставило информацију о истрази и планираним мјерама и радњама против њега, чиме би починило кривично дјело повреда тајности поступка, напомиње се у саопштењу.

Из Тужилаштва БиХ додају да ће заједно са домаћим институцијама и међународним партнерима спровести истрагу како би идентификовали и у складу са законом процесуирали наведено лице.

– Осумњичени Галић је, након добијених информација, јуче у поподневним часовима илегално прешао границу БиХ и побјегао у Хрватску гдје се и сада налази – наглашавају из Тужилаштва.

Из Тужилаштва истичу да истрагу проводе заједно са Министарством унутрашњих послова Републике Српске, а у хапшења је укључена и Агенција за истраге и заштиту БиХ.

Истрага у овом предмету корупције високог нивоа се наставља даље, а спроводи се уз директну подршку ЕВРОПОЛ-а.

ИЗВОРртрс
Претходни текстПретреси на девет локација у Источној Илиџи, ухапшена два лица због дроге
Сљедећи текстВишковић-Несл: Наставак сарадње у енергетском сектору, као и области путне инфраструктуре