Насловна Најновије Шкипина: Ризик за сваку земљу је уплитање странаца и наметање одлука, у...

Шкипина: Ризик за сваку земљу је уплитање странаца и наметање одлука, у БиХ једино рјешење је дијалог домаћих политичких представника

132
0

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Дамјан Шкипина изјавио је Срни да је ризик за стабилност региона, али и сваке суверене земље уплитање странаца у унутрашња питања, наметање одлука и нарушавање те њене суверености.

На питање Срне да прокоментарише изјаву помоћника америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Џејмса О’Брајена да ризик на Балкану представљају, како је рекао, “локалне битке” које прерастају у политички конфликт и утичу на цијели регион, Шкипина је рекао да је подривање институција и функционисање суверених земаља демонстрирала Америка вијековима, а сада се нашао неки О’Брајен да објашњава како то чине саме земље.

“Сада је смислио и да су Срби највећа пријетња за све, и на Косову и Метохији и у Републици Српској. Није му проблем ни Зукан Хелез ни Денис Бећировић, ни све што су Бошњаци радили и раде, ни Аљбин Курти, јер то не нарушава америчке интересе, али проблем је Република Српска која не да своју имовину и не да да неки амерички каубој ради шта хоће у БиХ”, истакао је Шкипина.

Као што је слагао да су задовољни својим амбасадором у БиХ Мајкл Марфијем, рекао је Шкипина, тако лаже и све што каже.

“Могуће да је О’Брајен нервозан што Марфи иде из БиХ па даје овакве изјаве. Али, као што ће Марфи отићи одавде, тако ће проћи и О’Брајеново измишљање и неосновано пребацивање кривице на друге, а ми ћемо остати и наставити да живимо као и до сада. Имаћемо и исте проблеме које можемо ријешити само договором легално изабраних политичких представника три конститутивна народа и два равноправна ентитета, без мијешања Американаца или било кога другог”, нагласио је Шкипина.

Он је констатовао да на крају једино конститутивни народи и могу доносити одлуке који се тичу БиХ, а не некакви страни амбасадори и разноразни шерифи и каубоји.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОбиљежено 149 година од подизања Невесињске пушке (ФОТО/ВИДЕО)
Сљедећи текстОдређен притвор мушкарцу осумњиченом за 12 тешких крађа