Насловна Најновије Стевандић: Посланици који су иницирали посебну сједницу повукли информацију

Стевандић: Посланици који су иницирали посебну сједницу повукли информацију

82
0
Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да су га народни посланици који су били за заказивање посебне сједнице парламента Републике Српске дописом обавијестили да повлаче са 14. посебне сједнице информацију о потреби покретања процедуре регулисања односа Републике Српске и ФБиХ у складу са Дејтонским споразумом.
 

– Имајући у виду да је ово једина тачка дневног реда, нисам заказивао Колегијум о посебној сједници – рекао је Стевандић новинарима и додао да је допис народних посланика добио јуче поподне.

Он је истакао да не постоје никакви притисци нити бајке у вези са одржавањем ове посебне сједнице.

– Мене нико није назвао, нити је пријетио нити ми је упутио било какакв допис, нити је шта тражио у вези ове сједнице – истакао је Стевандић.

Стевандић је навео и да је највежа лаж и конструкција трвдња изнесена у парламенту Српске да је неко сакрио одлуку Уставног суда Републике Српске у вези Изборног закона Републике Српске.

Стевандић је новинарима предочио хронологију која је пратила доношење Закона о референдуму и грађанској иницијативи Републике Српске и Изборног закона Републике Српске.

– Предсједник парламента Републике Српске не узима одлуке са сајта, већ када заприми службени материјал, а што се и догодило 5. јула када ми је из Службеног гласника послата одлука која је објављена, а ја је затим припремио и јуче ујутро послао предсједнику Републике Српске – појаснио је Стевандић.

Он је рекао да је ово све служба доставила и одговорила народном посланику Небојши Вукановићу, који не говори истину.

– Ради се о невиђеном лажову и лицемјеру који све ове папире зна, али прави спотове и прича како је предсједник парламента Српске сакрио одлуку Уставног суда Српске. Најгоре је што на све то насједа Вукота Говедарица и то све понавља –  истакао је Стевандић.

Шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Црнадак рекао је новинарима да сматра да нема ништа од најављеног раздруживања Републике Српске и Федерације БиХ.

– Нема јаке Српске без поштовања институција Републике Српске – рекао је Црнадак.

Шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Вукота Говедарица рекао је новинарима да је непримјерено да се у парламенту Српске, како је навео, закаже, а затим откаже посебна сједница о Изборном закону Српске.

Говедарица тврди да је одлука Уставног суда Републике Српске, односно Вијећа за заштиту виталног националног интереса по питању Изборног закона Републике Српске дошла у парламент Српске у петак, 28. јуна.

– Предсједник парламента Републике Српске Ненад Стевандић сакрио је ту одлуку, обманувши јавност да је процедура о овом питању још у току – тврди Говедарица. 

ИЗВОРртрс
Претходни текстЦрна Гора: Наредних дана више од 40 степени Целзијусових, могуће суше и пожари
Сљедећи текстБивши високи представник: Криминално лобирање о резолуцији о Сребреници са лажним подацима