Насловна Најновије Болница Србија расписала конкурс за четири специјализације

Болница Србија расписала конкурс за четири специјализације

469
0

У складу са планом и програмом за ову годину Болница Србија у Источном Срајеву расписује конкурс за четири специјализације. Током протеклих пет година кроз 39 специјализација ова установа континуирано ради на усваршавању свог докторског кадра што гарнатује опстанак и ефикасно функиционисање болнице.

Докторица Оливера Драшковић је својевремено била студент генерације на факултету у Фочи , а сада је специјализант интерне медицине.

– Сви проводимо око двије године у нашој установи овдје у Болници Србија, затим идемо у Фочу и након тога у договору са ментором идемоу Бањалуку, а након тога даље у Београд – нагласила је доктор Оливера Драшковић, специјализант интерне медицине.

Процјене за специјализацију се праве на основу анализа тј. конкурси се расписују према потребама дефицинтарног кадра који је неопходан за развој и функционисње ове здравствене установе.

– Тренутно су расписана три конкурса, из опште, инфективне и урологије док ће до краја године бити расписан конкурс за оторину. Имали смо проблеме са специјализацијама. Досада смо у задњих пет год имали 39 специјализација, а  са овим доћи ћемо до броја 43 – рекао је Небојша Шешлија, директор Болнице Србија.

Једна група специјализаната уписана је на факлутет у Фочи а друга група, њих девет, на Медицински факултет у Бањалуци. Током специјализације, дио едукације је у болници Србија гдје специјализанти са својим колегама уче основе, а након тога иду у установу коју договоре са ментором.

– Основна специјализација траје четири године, а имамо специјализације које трају шест година као што су неурохирургија. Не постаје се доктор преко ноћи. То су озбиљна школовања. Кад заврши специјализацију потребно је вријеме да он постане суврен у својој струци – поручио је доктор Ђорђе Пејић, помоћник директора за медицинске послове.

Након специјалистичког стажа доктори долазе да раде у Болницу Србија гдје су права и обавезе јасно дефинисане уговором. Кроз расписивање специјализација и планирање кадровске политике, болница Србија рјешава проблем одласка доктора у пензију као и проблем конкуренције.

ИЗВОРртрс
Претходни текстСпектакуларним наступима отворен овогодишњи Егзит
Сљедећи текстСутра Петровдан