Насловна Најновије Стевандић: Уставни суд БиХ – полуга хибридног рата против Српске

Стевандић: Уставни суд БиХ – полуга хибридног рата против Српске

59
0
Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да је Уставни суд БиХ још једна од ријетких преосталих полуга хибридног рата који се води против Српске и понекад користи Федерацију БиХ као алиби, те да октроисане одлуке неће бити прихваћене.
 

Коментаришући јучерашњу одлуку Уставног суда БиХ о продаји некретнина на Јахорини у Републици Српској, Стевандић је рекао да је сигурно да без српских судија такве одлуке немају дејство.

– Имамо одлуке Народне скупштине Републике Српске. Нећемо прихватити октроисане одлуке. У БиХ све мора да се заврши сагласношћу народа и ентитета. Гдје се народ и ентитети нису сагласили, принципи равноправности су нарушени – истакао је Стевандић.

Он је навео да је Уставни суд БиХ једна од ријетких институција, поред Канцеларије високог преставника, која нема основни начин функсионисања као што је поштовање народа и ентитета.

– Чињеница је да тренутно не поштују само Србе – рекао је Стевандић.

Крњи Уставни суд БиХ утврдио је да одлука Владе Федерације БиХ о промјени намјене шумског земљишта и његовом привременом кориштењу у друге намјене није у складу са Уставом БиХ, а исти закључак има и када је ријеч о продаји некретнина на Јахорини у Републици Српској, наводећи да је ријеч о „државној имовини“.

ИЗВОРртрс
Претходни текстУ цијелој Србији на снази црвени метеоаларм због високих температура
Сљедећи текстНуждић: Међународна заједница и бошњачки политичари игноришу српске жртве