Насловна Најновије Борац на врућем гостовању у Солуну, ПАОК апсолутни фаворит

Борац на врућем гостовању у Солуну, ПАОК апсолутни фаворит

120
0

Бањалучки Борац вечерас наставља своју европску авантуру у Лиги шампиона, пошто ће у првом мечу првог преткола гостовати грчком ПАОК-у у Солуну.

На Тоумба стадион бањалучки клуб стиже као тотални аутсајдер, будући да ПАОК има улогу великог фаворита и све осим његове побједе вечерас ће се сматрати сензацијом.

Борац је претходно у првом претколу елиминисао албанску Егнатију и направио основни дио посла на европској сцени, јер је себи тиме осигурао минимално још шест утакмица.

Сада га чека велика препрека у виду првака Грчке, који има амбиције да уђе у групну фазу Лиге првака.

О томе колико је ПАОК вечерас велик фаворит говори и чињеница да специјализована фудбалска страница Трансфермаркт, вриједност његовог тима процјењује на 78,6 милиона евра, што је отприлике 12 пута више него вриједност Борца (6,5 милиона евра).

Само 21-годишњи офанзивни везни играч Ђанис Константелиас вриједи 15 милиона евра и једна је од главних узданица тренера Развана Луцескуа, који на клупи тима из Солуна сједи од љета 2021. године.

Борац је уочи двомеча с ПАОК-ом остао без стандардног дефанзивца Макса Јураја Челића, који је након судара с Егнатијом остварио трансфер у израелски Хапоел Тел Авив.

Побједник двомеча Борца и ПАОК-а, у трећем претколу иде на бољег из дуела Малмоа и Клаксвика, гдје је Малмо синоћ у првом мечу славио 4:1. Поражене екипе из ова два двомеча, састаће се у дуелу трећег преткола Европске лиге.

Вечерашња утакмица почиње у 19:30 часова, уз директан пренос на Арени Спорт.

ИЗВОРФК Борац Бања Лука
Претходни текстПотписан споразум о реконструкцији моста у насељу Душче
Сљедећи текстХапшење због крађе из дрогерије у Источној Илиџи