Насловна Најновије Aнкара: Нетањаху би могао да заврши слично Адолфу Хитлеру

Aнкара: Нетањаху би могао да заврши слично Адолфу Хитлеру

44
0

Турско Министарство спољних послова саопштило је да би премијер Израела Бењамин Нетањаху, могао да заврши слично Адолфу Хитлеру.

Министарство је Нетањахуа оптужило за геноцид над Палестинцима у Гази.

„Крај геноцидног Нетањахуа, биће исти као крај геноцидног Хитлера. Они који покушају да униште Палестинце, биће позвани на одговорност за своје поступке, као што су били нацисти, који су извршили геноцид. Човјечанство ће стати на страну Палестинаца. Нећете их уништити“, наведено је у објави Министарства на „Иксу“.

Erdogan uporedio Netanyahua sa Hitlerom | Benjamin Netanyahu Vijesti | Al  Jazeera

Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган, упозорио је јуче да би турска страна „могла да уђе у Израел“, на шта је израелски министар спољних послова Израел Кац, одговорио тако што је Ердогана упоредио са бившим предсједником Ирака Садамом Хусеином и подсјетио Анкару „шта се тамо догодило и како се завршило“, алудирајући на смрт ирачког лидера.

Турски министар спољних послова Хакан Фидан, истакао је да је Ердоган постао „глас људске савјести“ и оптужио је Израел да покушава да га утиша.

Znanstvenici objasnili teorije zavjera da je Hitler živ - stranica 2 |  Express

РИА Новости подсјећају да је Хитлер извршио самоубиство у свом бункеру у Берлину 30. априла 1945, године, након што су совјетске трупе ушле у пријестоницу Њемачке.

ИЗВОРсрна, РИА Новости, фото илустрација Тајмс оф Израел
Претходни текстКац: Ердоган би могао да доживи судбину Садама Хусеина
Сљедећи текстАруновићева и Микец обезбиједили прву медаљу за Србију