Насловна Најновије Ватра се поново разбуктала око Тучепа

Ватра се поново разбуктала око Тучепа

63
0

Ватра се на подручју Тучепа поновно разбуктала на четири – пет мјеста, а гашење отежава вјетар који је све јачи, рекао је командир локалне ватрогасне бригаде Горан Бушелић.

„Имамо тренутно проблема. Канадери су се повукли, вјетар је све јачи, тако да опет није добра ситуација. Помоћ нам полако долази, ватрогасци се стално измјењују, долазе нове снаге. Покушаћемо направити што можемо“, каже Бушелић.

У Тучепима је до сада изгорјело више стотина хектара траве, боровине и ниског растиња, преносе хрватски медији.

Полиција је за изазивање пожара поднијела кривичну пријаву против локалног пчелара, а најгоре од свега је што је ватра ушла и у Парк природе „Биоково“.

Drama u Hrvatskoj: Počela evakuacija stanovništva u Podgori, požar kod Tučepa  se ponovo razbuktao - Vesti - Telegraf.rs

На пожаришту у Врсинама полиција је завршила увиђај и утврдила да је центар пожара на одлагалишту отпада уз пут.

„До пожара је дошло услијед самозапаљења различитог отпада у којем има остатака стакла и огледала. До сада у догађају нису утврђени елементи кривичног дјела“, наводи се у саопштењу сплитске полиције.

У Врсинама, код Трогира и даље траје гашење ватре коју покушава обуздати неколико десетина ватрогасаца са ширег трогирског, каштеланског и сплитског подручја.

Тамо ватра гута све пред собом, највише макију, ниско растиње и борову шуму, а страхује се да ће опожарена површина бити велика. Пожар је плануо на слабо приступачном терену, што отежава интервенцију ватрогасаца.

И даље је активан пожар на подручју Скрадин-Ићево, гдје је захваћена површина већа од 1.000 хектара на којој гори макија, ниско растиње и борова шума.

ИЗВОРсрна, фото илустрација Telegram.hr
Претходни текстПожар на Дреноштици, ватра стигла до магистралног пута Никшић – Подгорица
Сљедећи текстПуповац: Хитно обуставити градњу хидроелектране на извору ријеке Уне