Насловна Најновије Обиљежавање 83. годишњице злочина у Пребиловцима

Обиљежавање 83. годишњице злочина у Пребиловцима

61
0

Обиљежање Светих пребиловачких и свехерцеговачких мученика и 83. годишњице једног од најсвирепијих злочина почињених над српским народом, почиње у недјељу 4. августа у Пребиловцима и траје до 6. августа.

Свету архијерејскау литургија служиће више архијереја у недјељу, 4. августа, у 9 часова у Храму Христовог васкрсења у Пребиловцима.

Свету архијересјку литургију служиће митрополит дабробосански Хризостом, митрополит црногорско-приморски Јоаникије, владика буеносаирески и јужно-централно амерички Кирило, владика будимљаснко-никшићки Методије, митрополит њемачки Григорије, архиепископ михаловско-кошицки Георгије и архиепископ мостарско–требињски Димитрије.

Исти дан у 19.30 часова у амфитеатру испред Храма у Пребиловцима, игуман манастира Подмаине о. Рафаило (Бољевић) одржаће предавање на тему ”Бедем памћења”.

У понедејељак, 5. августа, програм се наставља у 19 часова када ће у Храму у Пребиловцима бити служено празнично вечерње. Након тога у Дому културе ”Свети краљ Милутин” у Пребиловцима биће отворена стална поставка изложбе ”Пребиловци 1941”, у организацији Музеја жртава геноцида.

  • Слика
  • Слика
ИЗВОРtopportal.info
Претходни текстПет лица повријеђено у саобраћајној незгоди у Сумбуловцу
Сљедећи текстЛабораторије „Medicover Diagnostics“ доступне у Источном Сарајеву и Палама (Фото)