Насловна Најновије Ћосић: Град помаже пронаталитетну политику

Ћосић: Град помаже пронаталитетну политику

80
0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, изјавио је данас на Палама, да градска управа на различите начине промовише и финансијски подржава пронаталитетну политику, те најавио да би идуће године за те намјене могло бити издвојено и до 100.000 КМ.

Истичући да све општине у саставу града суфинансирају вантјелесну оплодњу, Ћосић је рекао да је градска управа задњих година све захтјеве за финансијску помоћ у ове сврхе одобрила, без обзира да ли су подносиоци захтјева већ добили помоћ општине.

„Подржавали смо и обданишта. У 2022. години смо издвојили неки новац за подршку приватним обдаништама, јер су јавна на буџету локалних самоуправа, општина, а ево и прије неки дан смо подржали осам приватних обданишта на подручју града са опремом потребном за њихово функционисање“, навео је Ћосић и најавио да ће ове активности у координацији са градским општинама бити настављене и у наредној години.

Градоначелник Источног Сарајева, подсјетио је да свих шест градских општина помажу породице за прворођено и другорођено дијете, као и са четворо и више дјеце.

„Подржавамо и породице са четворо и више дјеце, као и ова удружења“, навео је Ћосић.

Оцјењујући да то није неки велики износ, Ћосић је рекао да ће за мјере пронаталитетне политике Град Источно Сарајево у овој години, свеукупно издвојити од 70.000 до 80.000 КМ.

„Сматрам да није довољно, али кад се погледа наш буџет, то је нешто што је реалност“, констатовао је Ћосић.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстСајам књига идуће седмице на Тргу Србије у Источном Новом Сарајеву
Сљедећи текстАмерички новац ЦИК-у, доказ да БиХ није ни самостална, ни независна