Насловна Најновије Градска управа на различите начине промовише и финансијски подржава пронаталитетну политику

Градска управа на различите начине промовише и финансијски подржава пронаталитетну политику

98
0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изјавио је да градска управа на различите начине промовише и финансијски подржава пронаталитетну политику, те најавио да би идуће године за те намјене могло бити издвојено и до 100.000 КМ.

Истичући да све општине у саставу града суфинансирају вантјелесну оплодњу, Ћосић је рекао да је градска управа задњих година све захтјеве за финансијску помоћ у ове сврхе одобрила, без обзира на то да ли су подносиоци захтјева већ добили помоћ општине.

„Подржавали смо и обданишта. У 2022. години смо издвојили неки новац за подршку приватним обдаништама, јер су јавна на буџету локалних самоуправа, општина, а ево и прије неки дан смо подржали осам приватних обданишта на подручју града са опремом потребном за њихово функционисање“, навео је Ћосић и најавио да ће ове активности у координацији са градским општинама бити настављене и у наредној години.

Градоначелник Источног Сарајева подсјетио је да свих шест градских општина помажу породице за прворођено и другорођено дијете, као и са четворо и више д‌јеце.

„Подржавамо и ми породице са четворо и више д‌јеце, као и ова удружења“, навео је Ћосић.

Оцјењујући да то није неки велики износ, Ћосић је рекао да ће за мјере пронаталитетне политике Град Источно Сарајево у овој години свеукупно издвојити од 70.000 до 80.000 КМ.

„Сматрам да није довољно, али кад се погледа наш буџет, то је нешто што је реалност“, констатовао је Ћосић.

Љубиша Ћосић – Ljubiša Ćosić

ИЗВОРГрад Источно Сарајево
Претходни текстКрстић: Приоритет – формирање глумачког ансамбла
Сљедећи текстХан Пијесак: Успјешно извршено жријебање политичких субјеката