Насловна Најновије Сарадња универзитетских болница из Фоче и Истанбула

Сарадња универзитетских болница из Фоче и Истанбула

96
0

Универзитетска болница Фоча успоставила је сарадњу са Универзитетском болницом Коч из Истанбула, водећом здравственом установом у Турској. Мемурандом о сарадњи предвиђено је додатно усавршавање љекара на најсавременијој терапијској и дијагностичкој опреми. То отвара и могућности у заједничким научно-истраживачком пројектима.

Утемељењу сарадње претходио је двонедјељни радни боравак фочанских љекара у Универзитетској болници Коч, који су се посебно усавршавали у области лапароскопске и роботске хирургије. Специјализанти, специјалисти и супспецијалисти из Фоче, одласком на усавршавање у Истанбул, усвајаће знање провјерене праксе која се примјењује према провјерено ефикасним методама лијечења.

– Ово је веома важан догађај за нашу болницу, поготово када је у питању едукација нашег кадра, јер ће наши љекари моћи да се усавршавају и додатно образују. Сарадња ће бити остварена, прије свега, у областима хирургије, кардиологије, интерне медицине, дијагностике – изјавио је Ненад Лаловић, директор Универзитетске болнице Фоча.

Усавршавање ће се одвијати према потребама унапређења медицинских дисциплина. Договорено је и да стручњаци из Истанбула бораве у Фочи, гдје ће обављати и најсложеније захвате.

Приватна Универзитетска болница Коч припада истоименом холдингу, који посједује 36 свјетски познатих фирми и чини 35 одсто економије у Турској.

Здравствени сектор овог холдинга запошљава 8.000 радника, од чега 1.500 љекара, 3.000 медицинских сестара и осталих запослених у административном сектору, на факултету и школама, а познат је по свом истраживачком центру.

Осим усавршавања љекара сарадња двије универзитетске болнице допринијеће и академском усавршавању на Медицинском факултету Универзитета Коч, за шта је својој наставној бази подршку дао Медицински факултет Фоча.

ИЗВОРртрс
Претходни текстДанас Свети Пантелејмон
Сљедећи текст„Лицидерско срце“ од 15. до 19. августа у Ужицу, Вишеграду и на Златибору