Насловна Најновије Један или два хеликоптера биће пребачени на гашење пожара у Билећи

Један или два хеликоптера биће пребачени на гашење пожара у Билећи

73
0

У Билећу ће у наредних неколико часова бити пребачен један или два хеликоптера за гашење пожара, који су захватили неколико села у тој општини, изјавио је Срни вршилац дужности директора Републичке управе Цивилне заштите, Борис Трнинић.

Трнинић је рекао да се сада налази у Националном парку /НП/ „Сутјеска“, гдје је у току гашење пожара и гдје су стигла два хеликоптера МУП-а Србије који ће се придружити хеликоптерима Хеликоптерског сервиса Републике Српске и Оружаних снага БиХ, који гасе ватру на том подручју, наводећи да ће након тога посјетити и пожариште у Билећи.

Он је подсјетио да је синоћ, на иницијативу министра безбједности у Савјету министара, Ненада Нешића на хитној сједници Савјета министара једногласно одобрено прелијетање хеликопетра МУП-а Србије да помогну у гашењу пожара на овом подручју.

„Све оно што смо причали и упозоравали још од марта, када смо имали прве пожаре у Српској, да ће ова сезона бити сушна и да ће бити пожара, сада се и обистинило“, рекао је Трнинић.

Он је навео да је велика штета направљена у НП „Сутјеска“ и да се улажу огромни напори у гашење пожара, сви су на терену – ватрогасци, припадници Цивилне заштите Српске, Хеликоптерског сервиса Републике Српске и много људи, који су уморни јер раде без престанка.

„А све због самовоље једног или два човјека који нису дозволили прелет хеликоптера МУП-а Србије у тренутку када смо то тражили јер смо знали шта може да се деси и дошли смо до тачке кључања. Сада је направљена велика материјална штета и ово је сада за неку кривичну одговорност појединаца“, истакао је Трнинић.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстТјентиште: У помоћ је дошао најновији хеликоптер МУП-а Србије, потпуно спреман за гашење
Сљедећи текстПожар код Билеће, најугроженије село Подгорја (ВИДЕО)