Насловна Најновије Открити споменик на датум значајан за Републику Српску

Открити споменик на датум значајан за Републику Српску

74
0

Предсједник Предсједништва Борачке организације општине Пале Јасна Лазаревић Гавриловић, сматра да Централно спомен-обиљежје које се гради у част свих бораца палих за слободу Републике Српске, мора бити откривено и освештано на датум значајан за Републику Српску.

Да ли ће то бити за Дан Републике – 9. јануара или Дан бораца, сматра она, није толико важно колико је важно да се један тако важан историјски догађај не злоупотријеби у дневнополитичке потребе.

Stanivuković: Centralno spomen-obilježje je simbol naše istorije, slobode i  sjećanja (FOTO) | BLINK.ba

Гарвиловићева је рекла Срни да се Борачка организација општине Пале, прије годину дана оглашавала у вези са изградњом централног споменика погинулим војницима Војске Републике Српске, указујући на могуће сличности идејног рјешења са постојећим спомеником у Лондону.

„До данашњег дана на овај наш добронамјерни допис нисмо добили било какав одговор од Градске управе Бањалука. Том приликом позвали смо власти да не политизују актуелна питања борачких категорија, нарочито ако се она односе на оно најсветије, на погинуле борце“, навела је Гавриловићева.

Centralno spomen - obilježje poginulim borcima: Sporna lokacija! - Faktor  magazin

Предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак, изјавио је раније Срни да Централно спомен-обиљежје које се у Бањалуци гради у част свих бораца палих за слободу Републике Српске, ни у којем случају не смије постати предмет политизације, те стога предлаже да буде откривено 9. јануара, на Дан Републике.

ИЗВОРсрна, фото РТВИС
Претходни текстПожар у Билећи под контролом, један крак данас поново гасе хеликоптери
Сљедећи текстИ данас вруће, температура до 40 степени