Насловна Најновије Боља ситуација на пожаришту у селу Граница, али ватра још није угашена

Боља ситуација на пожаришту у селу Граница, али ватра још није угашена

70
0

Ситуација на пожаришту у селу Граница код Билеће је боља након заједничког гашења три хеликопетара и људи са земље, али пожар још није угашен, изјавио је Срни командир билећких ватрогасаца Милан Шуловић.

Шуловић је рекао да су у пожарима у Билећи, претходних дана повријеђена три ватрогасца.

„Једном ватрогасцу данас је указана помоћ у требињској болници, због тровања димом приликом гашења на селу Граница, док је други билећки ватрогасац, прије 10 дана повријеђен током гашења пожара, као и још један њихов колега, који је прије неколико дана осјетио посљедице након гашења пожара на терену, али он и даље ради“, навео је Шуловић.

Он је додао да су данас послијеподне, три хеликоптера гасила пожар на подручју села Граница, гдје је букнуо пожар изазван људским фактором.

„Ватра се приближила кућама на Граници, али оне сада нису угрожене. Ако ватра оде иза брда, прошириће се и на села Шобадине, Боденик и Звијерину“, навео је Шуловић.

На терену су ватрогасци, припадници Оружаних снага БиХ, шумари, а и сутра се очекује дејство хеликоптера.

Шуловић је рекао да је пожарна линија на том подручју дуга око пет до шест километара, а у пожару на Граници, као и у претходним који су протеклих дана захватили више билећких села, оштећена је и електроенергетска инфтарстуктура.

ИЗВОРсрна, фото илустрација БХРТ
Претходни текстНа Зеленгори ситуација стабилизована, али на обронцима планине још гори (ВИДЕО)
Сљедећи текст„Пулс града“, РТВИС, 15.08.2024. (ВИДЕО)