Насловна Најновије Пожар код Берковића, гори неприступачан терен; Хеликоптери у приправности

Пожар код Берковића, гори неприступачан терен; Хеликоптери у приправности

61
0
БИЛЕЋА, 13. АВГУСTА /СРНА/ - На гашењу пожара у Билећи од вечерас ће бити ангажована три хеликопетера, од којих два из Србије и један из Републике Српске.

Пожар код Љубиња поново се активирао и проширио у правцу Берковића.

Пожар се из правца села Горња Битуња и Зубовићи усмјерио дубље у територију општине Берковићи, ка селу Предоље.

Гори неприступачан терен и ватра за сада не угрожава насељено подручје.

Požar kod Berkovića, gori nepristupačan teren - Televizija K3

Остали пожари на подручју Херцеговине су угашени.

Директор Хеликоптерског сервиса Српске Бобан Кустурић рекао је за Срну да су хеликоптери Хеликоптерског сервиса Републике Српске и МУП-а Србије спремни за евентуални ангажман подручју Берковића.

– Одмах након што сам око 9.00 часова добио информацију из Републичке управе цивилне заштите да се на подручју Берковића активирао пожар, приступио сам припреми хеликоптера Српске и МУП-а Србије за евентуални ангажман на том новом пожаришту – рекао је Кустурић.

Сада се, додаје он, чека потврда да ли је потребан ангажман хеликоптера или ће ватрогасне снаге на земљи бити довољне да локализују и угасе тај пожар.

– У сваком случају, ми смо у приправности и надам се да ће то данас бити посљедњи пожар у посљедњих седам дана – поручио је Кустурић.

Он је апострофирао одличну сарадњу Хеликоптерског сервиса Републике Српске са Републичком управом цивилне заштите на свим нивоима, а посебно значајним оцијенио је инсталисање мобилних базена капацитета 40 тона воде, које Цивилна заштита организује за потребе хеликоптера за гашење пожара.

ИЗВОРртрс
Претходни текстУ Српској рођено 25 беба
Сљедећи текстРогатица: Књижевно вече „Преображењска поетска плетеница“