Насловна Најновије Јагодић са Шулићем о туристичким потенцијалима; Шулић: Општина Рогатица има огроман потенцијал...

Јагодић са Шулићем о туристичким потенцијалима; Шулић: Општина Рогатица има огроман потенцијал када је ријеч о активном туризму

71
0

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић изјавио је да је данас са министром трговине и туризма Републике Српске Денисом Шулићем разговарао о пројекту викенд насеља на платоу Борика, туристичким потенцијалима пећина Говјештица и Бањ стијена, те о учешћу локалних предузећа у пројекту „Друштвено одговорни“.

Јагодић је информисао ресорног министра да би Скупштина општине на наредној сједници требало да усвоји зонинг план за пројекат викенд насеља, након чега ће се обратити Министарству да парцеле буде пренесене на локални ниво како би се њима могло располагати.

„То је значајан пројекат за цијелу локалну заједницу, а поготово за плато Борике. Било би добро када би могли да вратимо значај овом платоу који је некад имао“, рекао је Јагодић новинарима у Рогатици.

Начелник Рогатице је истакао да пећине Говјештица и Бањ стијена у кањону Праче завређују пажњу и да се у ове локације улаже како би са овим потенцијалом могли да изађу на туристичко тржиште.

Он је додао да је од значаја и стара жељезница која је ишла од Месића према Сарајеву.

„Ниједна ова дестинација не може без неког улагања и мислим да ће то показати своју оправданост“, рекао је Јагодић.

Он је изразио задовољство што су се маркет „Пауер“ и још једно предузеће из Рогатице прикључили пројекту „Друштвено одговорни“, који је Министарство покренуло прије више од годину дана.

 

Шулић: Општина Рогатица има огроман потенцијал када је ријеч о активном туризму

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је данас да општина Рогатица има огроман потенцијал када је ријеч о активном туризму и да се очекује да ће привући додатни број туриста након наступа Српске на специјализованим сајмовима који се припремају за наредну годину.
Шулић је рекао да су га начелник Рогатице и предсједник Скупштине општине на данашњем састанку обавијестили о пројекту викенд насеља на платоу Борика, који је један од туристичких потенцијала не само ове општине, него читавог региона.

„Министарсву је циљ регионално повезивање, односно повезивање туристичких потенцијала Јахорине, Сарајевске-романијске регије, Рогатице, Вишеграда и Фоче“, рекао је Шулић.

Ресорни министар је најавио да се за наредну годину припрема посебан наступ Републике Српске на специјализованим сајмовима који имају за циљ промовисање активног туризма.

„Рогатица и овај дио Републике Српске имају огроман потенцијал у привлачењу људи који желе да свој годишњи одмор проведу активно. Сигурно ће Рогатица имати додатан долазак туриста путем промоције Републике Српске на овим сајмовима“, рекао је Шулић.

Он је истакао да је са руководством општине разговарао о кампањи „Душтвено одговорано“, те изразио задовољство што се овој кампањи прикључио и маркет „Пауер“ из Рогатице.

„Наша кампања траје већ више од годину дана, а у овој новој етапи кампање више од 300 производа је доступно по значајно нижној цијени“, рекао је Шулић.

Он је истакао да је важно да постоји добра комуникација између руководства општине Рогатица и републичких институција.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПотписан споразум о сарадњи Скупштине града Источно Сарајево руског града Нижњег Новгорода (Фото)
Сљедећи текстРудо има богату историју – између осталог мост старији од Вишеградске ћуприје