Насловна Најновије МУП Републике Српске почиње кампању “Ниједан више“

МУП Републике Српске почиње кампању “Ниједан више“

49
0

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске данас почиње кампању „Ниједан више“, која ће трајати до краја септембра, а усмјерена је на подизање свијести грађана о одговорном понашању у саобраћају.

Из МУП-а су указали да је вожња под утицајем алкохола и неприлагођена брзина узрок саобраћајних незгода са најтежим посљедицама.

„Мото кампање `Ниједан више` је упозорење да ове године не славимо 109 рођендана, јер смо у саобраћајним несрећама у прошлој години изгубили 109 живота“, саопштено је из МУП-а Српске.

Подаци МУП-а показују да, упркос бројним репресивним и превентивним мјерама, велики број грађана у саобраћају учествује под утицајем алкохола, не користе безбједносни појас и управљају технички неисправним возилом, а то су све елементи који знатно утичу на стање безбједности у саобраћају.

Наглашено је да је општи циљ ове кампање упозорити на све опасности и посљедице које са собом носи непоштовање саобраћајних прописа, са акцентом на побољшање стања безбједности у саобраћају.

Само стационарним радарским системима на путевима Републике Српске лани је евидентирано 524.812 прекршаја, од којих се највећи дио односи на непоштовање прописане брзине вожње, док је 18.797 возача у истом периоду искључено из саобраћаја због пијанства.

Из МУП-а су истакли да ови подаци упозоравају на потребу за већом пажњом и одговорношћу свих учесника у саобраћају, те овом приликом апелују да се одговорним приступом допринесе промјени „црне“ статистике, односно смањи број страдалих у саобраћају.

ИЗВОРсрна, фото илустрација МУП Републике Српске
Претходни текстУ Фочи промоција Атласа злочина над Србима
Сљедећи текстПУ Источно Сарајево: Обарао стабла па оштетио далековод