Насловна Најновије Требиње је најљепши мањи град, а Београд најљепши велики град на свијету

Требиње је најљепши мањи град, а Београд најљепши велики град на свијету

51
0
Синиша Вучинић

Истакнути српски политичар и члан Српске напредне странке Синиша Вучинић, истакао је да је Требиње најљепши мањи град на свијету, а Београд најљепши већи град.

„Требиње је раније био доста заостао град у смислу урбаности и развијености, а сада га видим у једном лепом, велелепном издању, као модеран центар. То је град који је био те среће да је у својој скоријој историји имао и има добре градоначелнике.

Био је велики градоначелник Божидар Вучуревић, који је водио Требиње како треба, после тога Добросав Ћук, који је стабилизовао град и поставио му темеље за развој, затим је дошао Лука Петровић, којег бих, најблажене речено, назвао архитектом модерног и урбаног Требиња, чији је рад наставио садашњи градоначелник Мирко Ћурић“, истакао је Вучинић, који је рођен у Требињу, а данас живи у Београду.

Srpskainfo na imanju Luke Petrovića (VIDEO, FOTO)

Он је навео да ће се пројекти Луке Петровића изучавати, јер је он човјек који је у посљедње вријеме највише учинио за град Требиње.

„Његова политика смирености, хуманости, емпатије према грађанима, осећај припадности своме граду даје снагу Требињу, политичарима и СНСД-у, чији је он потпредседник, да наставе да раде и граде“, нагласио је Вучинић.

Он је навео да актуелни градоначелник Ћурић, чији су резултати рада свакако видљиви, крупним корацима, рапидно наставља тим путем.

„У последње време реализован је велики број пројеката, и тек ће их бити. Пре свега, биће аеродором. Гарантујем да ће Требиње добити свој аеродром и да ће тај пројекат значајно помоћи и председник Србије Александар Вучић, као што је помагао увијек српском народу у Републици Српској и ФБиХ“, рекао је Вучинић.

Он је нагласио да сваки пут кад дође у свој град, и зими и љети, види нешто ново, љепше, више зграда, туристичких центара, више манифестација – културних, туристичких што даје неки нови дух Требињу.

„То потврђује да је Мирко Ћурић одговоран градоначелник, који много воли Требиње и његове становнике, и све што ради за свој град ради срцем“, рекао је Вучинић за Херцег телевизују.

Trebinje Foto:Shutterstock

Он је додао да људи масовно долазе у Требиње и купују станове због љепоте града, у којем су снимане многе серије и филмови.

„Хвала властима у Требињу на томе и честитам архитекти модерног и урбаног Требиња Луки Петровићу и градоначелнику Мирку Ћурићу са дубоким уверењем да ће наставити даље да граде овај град, да га сређују и унапређују, подржавајући кохезију са изузетним човеком, председником Српске Милорадом Додиком. Симбиоза на релацији Бањалука – Требиње је од великог значаја за развој града и целе Републике Српске“, истакао је Вучинић.

Резултат успјешне сарадње локалне и републичке власти, каже он, је и чињеница да је живот грађана Требиња данас много бољи, посебно ако се има у виду податак да је прије пет година просјечна плата била 800 КМ, а данас 1.500 и више.

Он је рекао да жели да се у Требињу очува једиство и патриотизам, љубав, мир и отвореност која је увијек красила овај град.

„Требиње је град лепоте и љубави, град који зна да чува српство, традицију и православље и зато ме боли што неки нису присуствовали обиљежавању славе града и учествовали у литији. Запрепаштен сам и огорчен, јер нисам веровао да у мом родном граду постоје баш такви опозиционари. Ко бежи од Бога, од православне вере, па не долази у храм на дан славе је плашљивац, нема ни трунке патриотизма. Срамота ме што такви људи постоје у овом граду и само могу рећи – Боже опрости им, не знају шта раде“, нагласио је Вучинић.

Календар догађаја | Град Требиње

Он је рекао да обиљежавање славе града и литија нису политички скупови, већ слава нашег вољеног града – Свето преображење Господње.

„Људи, зашто нисте дошли, зашто бежите? Да ли имате ви можда неку другу веру, неку другу цркву или можда секташку богомољу?“, упитао је он, додавши да се локални опозиционари нису уплашили кише, већ нечега другог.

За разлику од њих и упркос киши, рекао је Вучинић, већина грађана је учествовала у литији и заједно са својим предсједником Милорадом Додиком, градоначелником Ћурићом, директором „Електропривреде Републике Српске“ Луком Петровићем, са својом браћом, иза својих владика, прошли су улицама Требиња што је било веома импозантно и на понос града и његових становника.

ИЗВОРсрна, фото илустрација Shutterstock
Претходни текстОтмица српских новинара у Ораховцу нерасвијетљена 26 година
Сљедећи текстУ току потрага за несталим Алијом Селимбашићем на Сокоцу