Насловна Најновије Ухапшен бивши директор “Сарајево-шума“ Нермин Демировић

Ухапшен бивши директор “Сарајево-шума“ Нермин Демировић

111
0

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/, ухапсили су данас бившег директора „Сарајево-шума“ Нермина Демировића у наставку акције „Инцитат“, у којој је раније приведено више лица осумњичених за злоупотребу положаја и прање новца.

Портпарол Кантоналног тужилаштва у Сарајеву Азра Бавчић, рекла је Срни, да ће тужилац након испитивања Демировића одлучити о даљим мјерама.

Akcija "Incitat": Uhapšen bivši direktor Sarajevo-šuma

Кантонални суд у Сарајеву одредио је раније једномјесечни притвор начелнику федералне општине Трново Ибри Берилу, као и Нађи Милишић и Адису Мулаосмановићу, док су Едини Џигал изречене мјере забране.

Милишићева, Мулаосмановић и Џигал ухапшени су 5. августа у акцији „Инцитат“, спроведеној на подручју Кантона Сарајево, због сумње на злоупотребу положаја и прање новца, док је Берило лишен слободе у Универзитетском клиничком центру Сарајево.

Policijska akcija u Trnovu: Uhapšen načelnik Ibro Berilo

Припадници Сипе су 5. августа путем комерцијалних банака извршили привремену обуставу трансакција у различитим валутама и удјелу у једном инвестиционом фонду у износу од 610.000 КМ, те ухапсили ова четири лица.

Поступајући у предмету, припадници Сипе су Кантоналном тужилаштву у Сарајеву поднијели извјештај о почињеном кривичном дјелу, те допуну извјештаја у оквиру којих су пријављена четири физичка и једно правно лице.

Извјештај је поднесен због постојања основа сумње, да су ова лица починила кривична дјела удруживање ради чињења кривичних дјела, злоупотреба положаја или овлаштења и прање новца.

ИЗВОРсрна, фото СИПА БиХ
Претходни текстПензионисани генерали и борци Војске Србије положили вијенце на споменик 12 беба у Бањалуци (ВИДЕО)
Сљедећи текстИ сутра врло топло са температуром до 39 степени