Насловна Најновије Хуртић: Бојим се да ће у Мостару пасти мртва глава, неко смишљено...

Хуртић: Бојим се да ће у Мостару пасти мртва глава, неко смишљено диже тензије

122
0

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Севлид Хуртић посјетио је данас мостарско повратничко насеље Баћевићи, гдје су нападнута српска дјеца, те изјавио да се боји да ће у Мостару пасти мртва глава, јер му изгледа да неко жели смишљено и континуирано да диже тензије и напетост, а да дјеца испаштају.

„Не бих се бавио само овом ситуацијим, прије пар мјесеци испребијана су дјеца у Стоцу, неки дан у Опинама, синоћ у Малом Пољу. Све ми личи да неко жели смишљено и континуирано да овдје буду тензије и да буде напето, а дјеца испаштају. Богу хвала да нема смртних случајева. Родитељи у Опинама су највише критике упутили према комесару МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона и замјенику. Родитељи ми кажу `ми ћемо се организовати и дочекивати једни друге’, бојим се да ће пасти мртва глава у Мостару. Онда је то најгоре. Требамо спустити тензије, разговарати“, рекао је Хуртић.

Он је навео да он може само разговарати са људима, али да је све на МУП-у.

„У Опинама су ми рекли да постоје снимци особа које су напале дјецу, а да један од нападача у пасошу има ударено да је тај дан био у Хрватској. То не може без некога ко стоји иза тих људи“, рекао је Хуртић.

Хуртић је истакао да је срамота што се на терену нису појавили ни градоначелник Мостара, ни комесар МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона.

MINISTAR HURTIĆ U MOSTARU: BOJIM SE DA ĆE U MOSTARU PASTI MRTVA GLAVA - Top  Portal

Он се састао и са предсједником Координације Срба Мостар Душаном Голом, који га је упознао о инцидентима у Баћевићима.

Голо је новинарима рекао да су дјецу на игралишту у Баћевићима, напале особе које су дошле са телескопским палицама.

„Имамо потпуну релативизацију догађаја. Прије петнаест дана појединци су пуцали рафалном паљбом, прије пола године су пребили једног момка, па смо ћутали. Сада су три дана лијепили кукасте кртсове, слово `У` и провоцирали становништво. Дошли су и питали нашу дјецу ко одљепљује, па је један дјечак добио шаку у главу“, рекао је Голо. Он је навео да се становници Баћевића не осјећају безбједно.

Policija identificirala napadače u Baćevićima kod Mostara? Ministar najavio  dolazak - N1

„То је било организовано. Од кога не знам. МУП није правовремено реаговао, ни до данас нема саопштења шта се десило. Бојим се да ће бити побила се дјеца“, рекао је Голо.

Он је истакао да се боји да ће и родитељи имати посљедице.

„Ко нам гарантује да сутра ова дјеца неће бити напднута када пођу у школу“, упитаоп је Голо.

Састанку је присуствовао и генерални конзул Републике Србије у Мостару, Васо Гујић.

У мостарском повратничком насељу Баћевићи 22. августа су на игралишту нападнута српска дјеца од стране више непознатих особа, а игралиште и село облијепљено је кукатсим крстовима, свастикама, словом „У“, „ХВО“. Мјештани тврде да се кроз село раније чула и раФална пуцњава.

Хуртић је данас посјетио и породицу Рахимић у Малом Пољу код Мостара, чијег су четрнаестогодишњег сина синоћ напале и претукле непознате особе, јер је на себи имао мајицу са обиљежјима навијачке групе „Ред арми“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОбиљежен Дан првог ослобођења Сокоца у Другом свјетском рату
Сљедећи текстДачић након задржавања Северине на граници Србије и Хрватске