Насловна Најновије Нуждић: Срамна серија о Орићу посљедица нерада правосуђа у БиХ

Нуждић: Срамна серија о Орићу посљедица нерада правосуђа у БиХ

147
0
кадар из турске серије о Орићу

Вршилац дужности директора Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Виктор Нуждић, оцијенио је за Срну, да је турска серија о озлоглашеном ратном команданту муслиманских снага у Сребреници Насеру Орићу, посљедица нерада правосуђа на нивоу БиХ и Хашког трибунала.

„Управо су ове судске инстанце донијеле срамне ослобађајуће пресуде за Орића, па тако сада имамо и алиби да се могу снимати серије о овоме злочинцу“, изјавио је Нуждић.

Он је истакао да су евидентирана српска стратишта у Подрињу, те да је на десетине српских села у потпуности уништено.

„Убијани су цивили, жене, дјеца, старци, све што се нашло пред хордама Насера Орића“, подсјетио је Нуждић.

Он је навео да је свјетска јавност, нажалост, остала нијема на те злочине, те указао да је све то узрочно-посљедично везано са снимањем срамне серије о Орићу.

Према његовим ријечима, српски народ има обавезу да се још више и јаче бори како би се његов глас о патњи чуо.

Zločin u Kravicama na Božić 1993! Divljanje hordi Nasera Orića! - Portal 083

„Да би се глас о патњи српског народа у Подрињу, али и цијелом рату чуо у свјетској јавности, морамо да усмјеримо све своје капацитете како би показали и доказали свијету шта се стварно дешавало у Подрињу у рату од 1992. до 1995. године, а не, како то неки желе да прикажу, само у изолованим случајевима у току једног мјесеца, јер морамо сви бити свјесни да је рат почео пуно раније, 1992. године и да су прве жртве рата уопште били Срби“, нагласио је Нуждић.

Турска онлајн платформа Табии у продукцији турске националне куће ТРТ завршила је снимање серије о Орићу, која ће ускоро бити емитована, а у чијем трејлеру се наводи да прати причу о „хероју који је промијенио ток рата у БиХ између 1992. и 1995. године“.

ИЗВОРсрна, фото илустрација портал 083
Претходни текстПуцар: Одбрана наставља са саслушањем свједока
Сљедећи текстРоналдо добија специјалну награду УЕФА као најбољи стријелац Лиге шампиона свих времена