Насловна Најновије Кошарац: На Палама донесене важне одлуке за српски народ и Српску

Кошарац: На Палама донесене важне одлуке за српски народ и Српску

70
0

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је данас да су Пале значајна локална заједница у којој су се доносиле важне одлуке за српски народ и Републику Српску, те да радује чињенице што су данашњу прославу Дана и крсне славе ове локалне заједнице доласком увеличали и званичници Србије, што је потврда братских веза које ће додатно јачати.

Кошарац је након полагања вијенаца на Централно спомен-обиљежје палим борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату на Палама, новинарима рекао да су те одлуке доношене на темељу јасне политике тадашњег руководства Српске, а то је да се сачувају слобода и живот српског народа над најездом одређених структура тадашње такозване Републике БиХ да овладају овим просторима.

“Увијек постоји значајна димензија нашег опреза. Важно је истаћи да је политика Републике Српске и предсједника Милорада Додика мир, стабилност и регионална сарадња. То је наш нулти приоритет, а Пале показују спремност да апсорбују све најновије стандарде. Можемо бити поносни на стабилну политичку ситуацију на Палама и на ниво развоја који указује чињеницу да руководство ове општине има стратешки приступ”, навео је Кошарац.

Он је нагласиио да су на данашњој прослави Дана и крсне славе Пала Мале Госпојине присутни званичници Србије, што говори о односу и потреби за развојем братских веза.

Кошарац је осудио понашање министара „Тројке“ који нису дозволили прелет потпредсједнику Владе Србије Александру Вулину, оцијенивши то као још један пораз и немоћ Сарајева да угрози братске односе Републике Српске и Србије.

“Мислим да је потпуно јасно да ћемо увијек бити заједно ми из Републике Српске
и наша браћа из Србије. Желим да се господину Вулину захвалим и да заједно са њим прокоментаришемо тако ружне поруке које долазе из Сарајева. Знамо какве су потребе таквих политичара”, нагласио је Кошарац.

Кошарац је поручио да ће Србија и Српска увијек бити ослоњене једна на другу, да желе да заштите своје, а ни милиметар туђег.

„Желимо да се радујемо успјесима и Србије и Републике Српске, као што се данас радујемо успјесима општине Пале“, закључио је Кошарац.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЈуговић: Пале респектабилна средина за живот
Сљедећи текстГрадоначелник Ћосић честитао крсну славу општини Пале (Фото)