Насловна Најновије У Пољској откривена највећа лабораторија икада за производњу синтетичких дрога

У Пољској откривена највећа лабораторија икада за производњу синтетичких дрога

75
0

У Пољској је откривена и уништена до сада највећа пронађена лаобраторија за производњу синтетичких дрога, а акцијом је руководио Европол.

Централни истражни биро пољске полиције и Одјељење за борбу против наркотика Националне полиције Украјине оналне полиције Украјине) проводе опсежну операцију разградње производних локација синтетичких опиоида и катинона. Еуропол је подржао ову операцију, која је довела до расформирања до сада највеће лабораторије за производњу синтетичких опиоида у Пољској.

Током 38 рација спроведених широм обје земље, приведено је седам чланова криминалне мреже одговорних за производњу дроге у Пољској и Украјини.

Поред демонтаже разних лабораторија и запљене огромних количина хемикалија и прекурсора дрога, полицајци су одузели 195 килограма кристалног метадона.

У само једном дану ухапшено је седам чланова криминалне мреже, осумњичених да су руководили највећом лабораторијом синтетичких дрога икада, која се користила за производњу метадона у кристалном облику.

Осим тога, демонтирано је осам мулти-лабораторија у Пољској и Украјини, који се користе за производњу синтетичких катинона (мефедрон, Алпха-ПВП) и метадона.

ДАН - (VIDEO) Poljska: Otkrivena najveća laboratorija sintetičkih droga

Акција укључује и запљену 195 килограма метадона у кристалном облику, 153 килограма Алфа-ПВП, преко 430 литара реакционих мјешавина различитих врста лијекова припремљених за завршну фазу производње, те запљену великих количина прекурсора дрога и хемикалија неопходних за производњу синтетичких опиоида и катинона.

Метадон, синтетички опиоид, користи се у медицинском пољу као лијек против болова и у лијечењу зависности о опиоидима.

Међутим, твар коју је произвела криминална мрежа, била је у концентрисаном кристалном облику, који се налази само на илегалном тржишту дроге и чија се опасност не може прецијенити, саопштили су из Европола.

Полиција је заплијенила и супстанце као што су мефедрон и Алфа-ПВП, које спадају у групу синтетичких катинона и представљају све већи проблем у државама ЕУ. Ови лијекови узрокују озбиљне психичке и неуролошке поремећаје, а њихова злоупотреба је повезана с’ високим ризиком од зависности, оштећења органа и смрти.

ИЗВОРагенције, фото Европол
Претходни текстУвјерење о пребивалишту од сутра на било којој локацији за издавање докумената
Сљедећи текстХрватски ветерани траже да се Ален Исламовић прогласи непожељном особом