Насловна Најновије Кулић: Завршетак изградње Ректората и Музичке академије до краја септембра

Кулић: Завршетак изградње Ректората и Музичке академије до краја септембра

109
0

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић изјавио је да ће радови на изградњи нове велељепне зграде Ректората и Музичке академије бити завршени до краја септембра, а опремање док краја новембра, након чега ће почети и процес пресељења ове двије високообразовне институције.

Кулић је за Срну рекао да ће Универзитет након 32 године постојања добити једну велељепну и функционалну зграду Ректората и Музичке академије површине око 5.500 метара квадратних.

„Без проблема је завршен тендер за опремање зграде Ректората и Музичке академије. Био је један извођач и он има рок од 90 дана да заврши радове, односно негдје пред крај новембра. Искрено се надамо да ћемо прије зиме успјети да преселимо у нови објекат“, нагласио је Кулић.

Према његовим ријечима, приземље и први спрат зграде намијењени су за Ректорат, док ће на другом и трећем спрату, који су потпуно завршени, бити смјештена Музичка академија.

„Простор намијењен за Музичку академију урађен је по највишим стандардима које такве установа захтијевају. Уз објекат се гради и концертна дворана Академије на коју смо јако поносни. Таква дворана је стварно потребна овом граду. На њој су радови почели нешто касније, због рјешавања имовинско-правних односа. План је да све буде готово крајем октобра“, рекао је Кулић.

Кулић додаје да је у простору у сутерену на површини од око 500 метара квадратних планирана Универзитетска библиотека, која је основана 1995. године, али никада није профункционисала због недостатка простора.

„Намјера нам је и амбиција да та библиотека почне са радом. Мислим да универзитет без универзитетске библиотеке није то што би требао да буде“, навео је Кулић.

Кулић наглашава да данас почињу радови и на спољном уређењу око зграде Ректората, што ће реализовати општина Источно Ново Сарајево, што би, такође, требало бити завршено до краја септембра.

„Стално указујем на велику помоћ града Источно Сарајево и општине Источно Ново Сарајево коју су пружили у реализацији овог пројекта“, указао је Кулић.

Он сматра да ће завршетком новог објекта, Универзитет добити један фантастичан и функционалан објекат, који ће бити и понос Источног Сарајева, али и Републике Српске. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Вишеграду регистровано 10.467 бирача, четири кандидата за начелника
Сљедећи текстНеле Карајлић: Бора Ђорђевић – икона југословенске и српске поп и рок културе