Насловна Најновије Един Подгора се изјаснио да није крив

Един Подгора се изјаснио да није крив

76
0

Един Подгора изјаснио се пред Судом БиХ, да није крив по оптужници која га терети за тероризам, односно емитовање видео-снимка на друштвеним мрежама у којем је пријетио нападом.

Одговарајући на питање судије за претходно саслушање Ениде Хаџиомеровић, Подгора је потврдио да је прочитао оптужницу и да му је јасно шта му се ставља на терет, али да није крив, преноси Бирн.

Из Суда БиХ су раније саопштили да се Подгора терети да је 18. априла на друштвеним мрежама емитовао видео-снимак од неколико минута, у којем је уз кориштење ватреног и хладног оружја, пријетио нападима на више лица.

Тужилаштво Подгору терети за упућивање порука антисемитског садржаја и пријетње нападом на живот лица које је називао „кјафирима“ /невјерницима/, наводећи да ће извести напад који ће преносити уживо.

Након емитовања видео-садржаја, који су корисници друштвених мрежа прегледали више стотина пута, оптуженог су лоцирали и ухапсили на подручју Зенице полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ, те су претресени објекти и просторије које је користио.

Суђење Подгори требало би да почне ускоро.

ИЗВОРСрна, Бирн, Фото, скриншот
Претходни текстПадавине у источном дијелу Српске и у наредним часовима
Сљедећи текстБратунац: Потписан уговор о куповини стана олимпијки Сари Ћирковић