Насловна Најновије Мокри коловози, опасност од одрона у усјецима

Мокри коловози, опасност од одрона у усјецима

106
0

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ, одвија по мокрим или влажним коловозима, а из Ауто-мото савеза /АМС/ скрећу пажњу на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима.

До 15. септембра због одржавања пењачког „Дрил енд чил фестивала“, привремено ће бити обустављан саобраћај у времену од 11.00 до 11.45 часова у кањону „Тијесно“,на дионици магистраланог пута Карановац – Црна Ријека.

За вријеме обуставе саобраћај ће се одвијати путним правцем Бањалука – Чађавица – Мркоњић Град.

Обустава саобраћаја неће се односити на возила хитних служби, као и аутобусе приградског превоза који саобраћају на линији Бањалука – Бочац и Бањалука – Агино Село.

Измјене у саобраћају, због радова, су на магистралном путу Доња Буковица – Вршани и Вршани – Бијељина, Трново – Миљевина у кањону ријеке Бистрице, Гацко – Тјентиште у Саставцима, на подручју Хан Пијеска и Сокоца, Добро Поље – Миљевина.

Радови су у току и на дионицама Саставци – Устипрача, Брод на Дрини – Хум, Градишка – Козарска Дубица, Теслић – Подјезера и на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута.

Због радова у тунелима „Цера три“ и „Строгоник“ измјене су на магистралном путу Бродар – Вишеград, затим у тунелу „Котва два“ на дионици Међеђа – Бродар и у тунелу „Трговишта“ на путу Бродар – граница Републике Српске и Србије, те на путном правцу Добро Поље – Миљевина у тунелу „Сијерачке стијене“.

Због изградње моста на регионалном путу Разбој – Руданка до 27. септембра најављене су измјене у одвијању саобраћаја за прелаз транспортера и тешке механизације.

До повремене обуставе, због минирања терена, долази на дионици регионалног пута Добој – Модрича у Костајници.

Због клизишта забрањен је саобраћај на регионалном путу дионица Стари Угљевик – Главичице, а једном траком возила наизмјенично пролазе регионалним путем Укрина – Горња Вијака.

На подручју ФБиХ радови су у току на магистралним путевима Фоча – Устиколина и Олово – Семизовац.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила преко пет тона највеће дозвољене масе, те се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстУ Српској рођено још 25 беба
Сљедећи текстНа Црном врху код Зворника, обиљежавање 32 године од страдања Срба у засједи