Насловна Најновије ЕУ и Међународна организација рада подржавају рад локалног партнерства за запошљавање

ЕУ и Међународна организација рада подржавају рад локалног партнерства за запошљавање

48
0

Градска развојна агенција Источно Сарајево, у четвртак, 19. септембра, одржаће први партнерски састанак који ће уједно бити и први састанак Савјета за запошљавање, у оквиру пројекта „ЛЕП два“ Источно Сарајево „Корак до посла“.

Из Градске развојне агенције саопштено је да је 10. јуна ова агенција потписала Уговор са Међународном организацијом рада и тиме озваничила почетак имплементације пројекта, за који је предвиђено да траје 21 мјесец.

Циљ пројекта је смањење незапослености путем повећења квалификација незапослених лица као и њихова успјешна интеграција на тржишту рада, с посебним фокусом на теже запошљиве категорије ради стварања одрживијег и инклузивнијег тржишта рада, наведено је у саопштењу.

Очекивани исход пројекта је заједнички и континуиран рад свих актера на тржишту рада с циљем усклађивања понуде и тражње на тржишту рада у Источном Сарајеву.

Почетак састанка заказан је за 10.00 часова, а изјаве за медије планиране су прије његовог почетка.

Локално партнерство за запошљавање Источно Сарајево једно је од 26 партнерстава успостављених у БиХ у оквиру пројекта „Подршка ЕУ локалним партнерствима за запошљавање – фаза два“ /ЛЕП 2/, који ЕУ финансира са шест милиона евра, а спроводи Међународна организација рада.

Циљ пројекта је да кроз локална партнерства за запошљавање допринесе побољшању запошљавања у локалним заједницама и унаприједи вјештине и прилике за запошљавање лица у неповољном положају на тржишту рада.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстЗашто се плашимо петка 13-ог ?
Сљедећи текстСоколац: У недјељу обиљежавање Дана почетка пробоја Солунског фронта