Насловна Најновије Додик: Српски народ остао поносан и данас слави свој празник

Додик: Српски народ остао поносан и данас слави свој празник

49
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, изјавио је да је Дан српског јединства, слободе и националне заставе, празник који је готово цијели вијек био неоправдано потиснут, али је српски народ остао поносан и данас слави свој празник.

Додик је подсјетио да су 15. септембра Срби пробили Солунски фронт и кренули незаустављиво ка ослобађању Србије, али и других простора будуће Југославије.

Он је истакао да су Срби наивно вјеровали да доносе слободу другима и да други треба да јој се радују.

„Сада послије толико година и деценија знамо да је то била заблуда. Али, српски народ као што није нестао и изумро у вријеме Отоманске империје, није нестао ни у вријеме бивше Југославије. Остао је поносан и данас слави свој празник“, рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци гдје је организовао пријем поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

Према његовим ријечима, празник се обиљежава у општем напретку Републике Српске и Србије.

Он је подсјетио да западне силе воде хибридни рат против Републике Српске и желе да зауставе јачање идеје о њеном опстанку.

Без обзира на санкције и подметања, те видљиве и невидљиве активности, истакао је Додик, Српска је ипак ту и нису је срушили реформама.

„Република Српска је наше право и ми то право бранимо. Оно је верификовано међународним споразумом“, поручио је Додик, те додао да Српска економски биљежи напредак и више од двије милијарде нових инвестиција.

Он је навео да Српска сарађује са другима и то показују контакти које има са својим пријатељима.

Додик је рекао да је Српска синоним оних који нису поражени и нису нестали, иако је то била исконска воља „демократске“ политичке структуре САД у сарадњи са Великом Британијом и неким другим западним земљама.

„Остали смо своји на своме управо кроз ове три ријечи – јединство, слобода и застава. Зато честитам свима, свим Србима овај празник“, поручио је Додик.

Празник ће, сматра предсједник Српске, временом постати најзначајнији и драго му је што се обиљежава заједно са Србијом.

„Поносан сам што сам имао прилику да са предсједником Србије Александром Вучићем осмислим овај датум“, рекао је Додик, те оцијенио да је тај датум стављен на мјесто које заслужује.

Он је истакао да Република Српска живи и изразио наду да ће празник слободе и јединства сљедеће године бити дочекан са још већим јединством и истакнутим српским заставама на свакој кући и балкону.

„Народ без поноса нема право на будућност, а српски народ је поносан народ“, поручио је Додик.

Додик је рекао ће у Бањалуци бити изграђен импозантан споменик краљу Петру Првом Карађорђевићу.

Он је појаснио да ће на локацији код Народног позоришта бити раширен кружни ток и у средини изграђен споменик.

„То ће бити нешто што ће остати за сва времена, вјерујем да ћемо у наредне двије до три године успјети да то урадимо“, закључио је Додик.

ИЗВОРсрна, фото predsjednikrs.rs
Претходни текстВучић: Данас празник српског народа ма гдје живио
Сљедећи текстКраљ Петар заслужује монументалан споменик у центру Бањалуке