Насловна Најновије Шкипина: Палама дати оно што заслужују – статус пријестонице

Шкипина: Палама дати оно што заслужују – статус пријестонице

394
0

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Дамјан Шкипина, рекао је данас да је на Палама рођена Република Српска, створене институције Српске, те управо Пале заслужују статус пријестонице Српске.

Он је истакао да ће помоћ у томе, осим предсједника Републике Српске Милорада Додика, пружити и Влада Србије.

Шкипина је рекао новинарима након састанка са посланицима из парламентарних странака ДНС-а и ДЕМОС-а са подручја Сарајевско-романијске регије о теми „Пале-пријестоница Српске“, да су предложили закон у некој радној верзији, те да су оставили седам дана да сви посланици дају коментаре на ову радну верзију.

„Након тога састаћемо се поново како бисмо могли имати овај закон о пријестоници у форми нацрта“, рекао је Шкипина и захвалио посланицима Сарајево-романијске регије што су се одазвали његовом позиву и тако показали јединство и то на данас, када се обиљежава Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Он је истакао да је иза иницијативе да Пале буду пријестоница Републике Српске стао и предсједник Српске Милорад Додик, а прије седам дана одржана је и трибина о овој теми.

Шкипина је подсјетио да су на трибини били и гости из Србије, међу којима министар без портфеља у Влади Србије Ненад Поповић, који је том приликом обећао да ће Влада Србије стати иза идеје да Пале буду пријестоница Републике Српске.

„То значи да ће Влада Србије финансирати један објекат на Палама који ће управо служити овим потребама и сврси Пала као пријестонице“, поручио је Шкипина.

Он је додао да су данашњем састанку присуствовали и начелник општине Пале Бошко Југовић и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић чија је улога у свему овоме веома значајна.

„Ићи ћемо кроз форму закона да Палама дамо оно што заслужују“, истакао је Шкипина.

Састанку у згради општине Пале, осим народног посланика из СНСД-а Дамјана Шкипине, присуствовали су и посланици Николина Шљивић са Пала /ДНС/, Предраг Нешић из Источног Новог Сарајева /ДНС/, Страхиња Башевић са Сокоца /СНСД/ и Ацо Станишић са Пала /ДЕМОС/.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра претежно облачно са кишом
Сљедећи текстНевријеме у Средњој Европи, расте број страдалих – хаотичне сцене из Беча