Насловна Најновије Сергеј Трифуновић напао Србију због задржавања Северине на граници, а сада га...

Сергеј Трифуновић напао Србију због задржавања Северине на граници, а сада га Хрвати ухапсили на истом мјесту

153
0

Глумац Сергеј Трифуновић недавно је напао власти у Србији због задржавања пјевачице Северине Вучковић, а сада је њега хрватска полиција ухапсила на истом граничном прелазу.

Полицијска управа сплитско-далматинска, потврдила је да је Трифуновић ухапшен ноћас на граничном прелазу Бајаково, приликом уласка у Хрватску и да је током дана доведен у Сплит на суђење у Општински прекршајни суд.

Хрватски медији подсјећају да је Трифуновић прије годину дана кажњен након што су га пријавили грађани на сплитској плажи Каштелет, јер је свог пса Милета држао без надзора, што је, како се наводи, узнемирило присутне.

Трифуновић се сада терети због увреда које је изговорио и исписао на свом профилу на Инстаграму, након што је прошле године починио низ инцидената у Хрватској и вратио се у Србију.

Како преноси загребачка ТВ Н1, Трифуновић је приведен због објаве „непримјереног садржаја“, којом је на „груб начин омаловажавао полицију и полицијске службенике“, наводећи да су му сплитски полицајци изнудили преко хиљаду евра.

Глумац је саслушан на Жупанијском суду у Сплиту. Саслушање је трајало више од два часа, а судија га је прекинуо, одузео му пасош и изрекао мјере предострожности, пишу хрватски медији.

Полиција је оптужницом тражила новчану казну од 1.000 евра за прекршај из члана 5. и 30 дана затвора за прекршај из члана 17. Закона о прекршајима против јавног реда и мира, преносе хрватски медији.

Иако је прво најавио да ће дати изјаву, након разговора са адвокатом Иванком Шамијом, Трфиуновић више није разговарао с медијима, а убрзо је сјео у такси и напустио суд, пише Блиц.

Након хапшења на Бајакову огласио се Сергејев отац Томислав Трифуновић.

„Сергеј није ушао у Хрватску. Дошао је на границу и распитивао се на киоску има ли неких проблема, ако би ушао у Хрватску. Он је био на ничијој земљи и хрватски службеници су га одвукли, односно отели“, изјавио је Томислав за Н1.рс. Додао је да је Сергеј био на граници са својом супругом и да су му одмах узели мобител.

„Упутили су се у Ријеку. ‘Отимачи’ му нису дали да било кога назове. Његова супруга је остала сама на граници и она ми је рекла све ове информације“, додао је Томислав Трифуновић. Раније се огласила и супруга Сергеја Трифуновића, Исидора.

„Синоћ око поноћи мој супруг је приведен на граничном прелазу Бајаково, након престанка важења забране уласка на територију ЕУ, без икаквог образложења уз велике неугодности којима сам присуствовала, укључујући физичко насртање службеника граничне полиције. Одвели су га у непознатом смјеру. Већ дуже од 9 сати немам никакву информацију о томе гдје се налази или који је разлог привођења“, написала је на Инстаграму.

ИЗВОРагенције, фото Ivana Ivanovic/PIXSELL
Претходни текстЈедан од кандидата за градоначелника Сао Паула, ударио ривала столицом током дебате (ВИДЕО)
Сљедећи текстПочело снимање другог дијела „Жикине династије“