Насловна Најновије Какву поруку младима шаље Бењамина Карић постављањем тенка између двије школе? (ВИДЕО)

Какву поруку младима шаље Бењамина Карић постављањем тенка између двије школе? (ВИДЕО)

266
0
Када се у уџбеницима Републике Српске спомену догађаји из 90-их, Сарајево, ОХР и амбасадор САД у БиХ Мајкл Марфи, све подигну на ноге.
 

Тенк - Фото: РТРС

Тенк који је сарајевска градоначелница Бењамина Карић поставила пред Другу гимназију, у Сарајеву, за сад осуђују једино родитељи. Кристијан Шмит, Марфи и тамошњи политичари ћуте.
 
Док се Бењамина Карић нада, да ће на овај начин задржати градоначелничку фотељу, Сарајлије потписују петицију да се тенк, чије је постављање Карићева лично надгледала, уклони из видокруга њихове дјеце. Из Источног Сарајева порука, колективним политичким лудилом трују будућност и властите дјеце и БиХ.
 
Не види се крај провокацијама и „политичком лудилу“ сарајевских функционера. Својим гестовима не дозвољавају да се на рат, који се завршио прије готово 30 година, стави тачка. Јер, када се уз грађевинску дозволу, коју је испословала лично градоначелница Бењамина Карић, у школско двориште постави тенк, онда је то разлог за бригу. Чини се, за Сарајлије и већу, јер је на петицију за уклањање тенка из школског парка потписе ставило скоро хиљаду грађана.

Надала се Карићева подршци бирача, а добила петицију, колико масовну, сазнаћемо. Да ли због завршетка инсталације или негодовања суграђана, челична грдосија са ружним асоцијацима на рат данас је прекривена најлоном. Но, намјера је јасна – затровати дјецу и будућност.

– Надамо се да негативна енергија и тај модел понашања нећу усвојити и њихова дјеца, јер ако се то деси за БиХ нема наде у будућност. Мислим да је то шанса за живот једних поред других, ако грађани Сарајева ово осуде – рекао је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

Сазнања о ратним збивањима, млада градоначелница рођена 91-е, очигледно је наслиједила од својих политичких ментора. Има ли право да их, уз патолошку мржњу према Србима, усмјери ка младим, и угради у вредносни систем образовања?

– Ми смо тражили да се на овом мјесту Србима који су страдали у касарни Виктор Бубањ постави плоча и нису нам дозволили. С друге стране имамо постављање војног борбеног возила. Неумјесна порука – нагласио је посланик у Представничком дому ПС БиХ Мирослав Вујичић.

Социолог Драго Вуковић, напомиње да му је жао што БиХ и њени поједини лидери упорно негирају једно нормално друштво.

Политичко Сарајево потврђује, односи народа и ентитета, нажалост, не могу се градити на пријатељству, али оваквим гестовима не допуштају ни да превладају интереси, мир, стабилност и боља будућност. Док су на почетку свог мандата градоначелници Бањалуке и Сарајева, Драшко Станивуковић и Бењамина Карић шетали Бањалуком, постављали три чесме као симбол три народа, наивни су можда и повјеровали у боље дане. Али за крај свог мандата, млада СДП-ова перјаница, сачувала је тенк, уз добро познати политички наратив мржње.

ИЗВОРРТРС, фото Index.hr
Претходни текстВелики пожар у бањалучком насељу Дервиши(ВИДЕО)
Сљедећи текстСергеј Трифуновић осуђен у Хрватској условно на 60 дана затвора